ΠΝΑΙ - Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Υπογραφή για τριετή σύμβαση αντιπλημμυρικής προστασίας

ΠΝΑΙ - Νάξος

" Οι καταστάσεις, τα προβλήματα, οι προκλήσεις, έρχονται για να τα διαχειριστούμε. Και αυτό, στις ιδιαίτερες περιόδους όπως την παρούσα, γίνεται μόνο με αφοσίωση. Υπογράφουμε ένα έργο μέσο όρο την ημέρα, δημοπράτηση, χρηματοδότηση, ανάληψη αρμοδιότητας ή σύμβαση, μόνο γιατί όλη η ομάδα μας δουλεύει σκληρά, επίσης κάθε μέρα. Ομάδα, σπουδαία λέξη! Λίγοι την κατανοούν και ακόμα λιγότεροι την υπηρετούν. Αυτοί που πετυχαίνουν".. Η αναφορά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων...

Και το σχετικό δελτίο ενημέρωσης σημειώνει 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να θωρακίζει τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της νέας αντίληψης  με την οποία αντιμετωπίζει αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα,  μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων. Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουντην έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο κατά την λεγόμενη «αντιπλημμυρική περίοδο»

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τον ανάδοχο,  ύψους 683.112,73 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 2021 – 2023»

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων των νησιών (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροήςαπό καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.  Επιπλέον, για την προστασία του οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων,, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός  του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News