ΠΝΑΙ - Ρόδος: Τιμή στον Κρεμαστινό, δύο υποτροφίες στην Ιατρική ανακοίνωσε ο κος Χατζημάρκος

"Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτριος Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Αφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και απο τους δύο χώρους και απο την κοινωνία την ίδια.
Το όνομα "Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός" δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, σε τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας & Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου Γρηγόρη Ρουμάνη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης Α' και Β ' βαθμού, μεγάλου αριθμού συγχωριανών του και φυσικά της Τζένης Κρεμαστινού. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές".

Το σχόλιο του Γιώργου Χατζημάρκου - Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου- ο οποίος έδωσε χθες και σήμερα το παρών στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α' και Β ' βαθμού και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του.

Παρουσία και της συζύγου του, κ. Τζένης Κρεμαστινού, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε «Δημήτρης Κρεμαστινός» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα χορηγήσει δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, μέσω του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Άφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και από τους δύο χώρους και από την κοινωνία την ίδια”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Σήμερα Κυριακή μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, θα τελεστεί το εξάμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και θα ακολουθήσει ονοματοδοσία δρόμου, και τα αποκαλυπτήρια προτομής.

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News