Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: σε …βαθιά νερά λόγω αποχωρήσεων συμβούλων

ΠΝΑΙ: σε …βαθιά νερά λόγω αποχωρήσεων συμβούλων

|

Τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, Δαδάος, Ανανίας, Κουνάκης και Ζωγραφίδης αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα του ανασχηματισμού και οι τρεις εξ αυτών τέθηκαν εκτός παράταξης από τον Περιφερειάρχη κο Χατζημάρκο – Οι επιστολές και οι απαντήσεις 

Τριγμοί; Κολύμπι σε βαθιά νερά; Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε την αλλαγή στην δομή των αρμοδιοτήτων στη …κυβέρνησή του, ήξερε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν ξέρουμε εάν γνώριζε ότι θα είχε τόσες πολλές. Σε έναν διευρυμένο ανασχηματισμό με 19 θέσεις βρέθηκαν αρκετοί που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι. Και αντέδρασαν και μάλιστα άμεσα. Ο πρώτος που αρνήθηκε αλλά ουσιαστικά εκ των προτέρων είναι ο Συριανός Μάρκος Δαδάος που είπε για μία ακόμη φορά «όχι» στην τοποθέτησή του σε θέση διοικητική, αυτή τη φορά ως εντεταλμένος σύμβουλος Κυκλάδων σε θέματα Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνίας… Στη συνέχεια είχαμε τις αντιδράσεις των κων Ανανία – Κουνάκη με τον κο Χατζημάρκο να απαντάει άμεσα και δυναμικά στις τοποθετήσεις τους και μάλιστα να τους θέτει εκτός παράταξης ενώ χθες είχαμε μία ακόμη αποχώρηση. Αυτή τη φορά μάλιστα ο κος Χατζημάρκος ήταν που έκανε τη πρώτη κίνηση με ανακοίνωσή του στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Εκεί ανέφερε ότι «Εγώ τα προβλήματα δεν τα σκεπάζω κάτω από το χαλί και το ίδιο κάνω και τώρα και έχοντας αυτό ως σκέψη και οδηγό, σας λέω ότι από σήμερα δεν υπολογίζω ως μέλος της παράταξης και συνεργάτη μου και  τον Ηλία Ζωγραφίδη». Σε ερώτηση δε αν ο κ. Ζωγραφίδης έστειλε επιστολή, δήλωσε «ας απαντήσει ο ίδιος». Ο κ. Ζωγραφίδης ήταν μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, αλλά δεν συμπεριελήφθη στο νέο σχήμα διακυβέρνησης της Περιφέρειας και τη θέση του κατέλαβε ο Θωμάς Σωτρίλλης με αναβαθμισμένο ρόλο… Και βέβαια μην ξεχνάμε και το «πρόβλημα» που υπάρχει με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινο, που είναι ανεξάρτητος ουσιαστικά από την 1η ημέρα….

Ας δούμε τις επιστολές που εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης του κου Χατζημάρκου και η απάντηση που έλαβαν από τον Περιφερειάρχη…

Επιστολή Ανανία (08/03)

Τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017, ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτό παρουσιάζεται η πρωτοτυπία να υπάρχουν εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι οποίοι ορίζονται να εργάζονται υπό την εποπτεία και τον έλεγχο άλλων συναδέλφων τους. Αυτό προκαλεί αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και σύγχυση στο κοινό για την ευθύνη πραγματοποίησης δράσεων.

Συνιστά υποβάθμιση των συμβούλων που εντέλλονται να δουλεύουν κάτω από την επιτήρηση και για την προβολή άλλων.

Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν αποδέχομαι τις νέες μου αρμοδιότητες ως εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Δεν αποδέχομαι ότι οι εντολείς μου, οι πολίτες που με στήριξαν και με έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι υποδεέστεροι από τους εντολείς οποιουδήποτε άλλου.

Με το νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης δε συμφωνώ. Οφείλω να υπηρετώ μόνο όσα πιστεύω.

Άγγελος Ανανίας

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

 

Η απάντηση του κου Χατζημάρκου

“Τo νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης στηρίχθηκε πάνω στην ανάγκη της αποτελεσματικότερης άσκησης καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής, σε μια νησιωτική Περιφέρεια μεγάλων απαιτήσεων όπως είναι το Νότιο Αιγαίο καθώς, στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιωτών και θέτει ως προϋπόθεση την συνεργασία.

Η συμμετοχή σε μία ομάδα που εργάζεται  για το κοινό καλό, προϋποθέτει μεταξύ άλλων και την αποδοχή της συνέργειας και όποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό, προφανώς και δεν μπορεί ούτε να την υποστηρίξει, ούτε και να την υπηρετήσει.

Σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών που προσπαθούμε να στηρίξουμε και να θωρακίσουμε τα νησιά μας, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών,  δεν πρόκειται να επιτρέψω  να κυριαρχήσουν οι προσωπικές ατζέντες.

Ο Άγγελος Ανανίας, με την από 8.3.2017 επιστολή του, επιλέγει καθήκοντα, χαρακτηρίζει την συνεργασία εποπτεία και προτάσσει ως επιχείρημα, κίνητρο και στόχο για την προσφορά την προσωπική προβολή. Έτσι, απομακρύνει τον εαυτό του από το σύνολο των χαρτοφυλακίων ευθύνης του και όχι μόνο από αυτά που δεν προτιμά, θέτοντας  τον εαυτό του, ο ίδιος, αυτομάτως και εκτός ομάδας.”

 

Επιστολή Κουνάκη (10/03)

Αξιότιμε κ Περιφερειάρχη,

Σε ευχαριστώ για τα μαθήματα που πήρα από εσένα ,στο πρώτο μισό της  θητείας μου στην περιφερειακή αρχή.

Λόγοι αξιοπρέπειας καθιστούν αδύνατο να συμμετέχω στο νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία για το καλό όλων μας.

Παναγιώτης Κουνάκης

Ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Η απάντηση του κου Χατζημάρκου

«Παναγιώτη μου,

σ’ ευχαριστώ για την καλή δουλειά που έκανες όσο περίμενες και μάθαινες.

Εύχομαι η επόμενη σου θέση, να είναι έμμισθη.

Γιώργος Χατζημάρκος»

 

Επιστολή Δαδάου  (07/03)

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη, δεδομένου ότι επί 793 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, υπηρετούν 450 υπάλληλοι, (223 στις Κυκλάδες και 227 στα Δωδεκάνησα).

Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά το 56,75% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία της Περιφέρειας θέσεων προσωπικού.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε σαν Περιφέρεια να καλύψουμε το τεράστιο αυτό κενό, δηλαδή με λίγα λόγια η Περιφέρεια λειτουργεί ακόμη, επειδή οι εναπομείναντες υπάλληλοι με υπερπροσπάθεια προσπαθούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις και να καλύψουν τα τεράστια αυτά κενά.

Αντιλαμβάνοντας άπαντες ότι στο νέο Περιφερειακό σχήμα διακυβέρνησης με τον σημαντικό αριθμό των 19 εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων και με την εκτίμηση ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία εσωτερική συζήτηση προτού γνωστοποιηθεί δημοσίως έχει δημιουργηθεί παραταξιακή αναστάτωση.

Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι θα εξυπηρετήσει όλος αυτός ο τεράστιος σχηματισμός. Το ομαδικό πνεύμα για συνεργασία και ανιδιοτελή προσφορά προϋπήρχε ήταν και θα είναι η αιχμή του δόρατος της παράταξής μας για κοινό αγώνα, και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που υπηρετούμε.

Αντιθέτως φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνεννόησης και σύγκρουσης αρμοδιοτήτων μεταξύ θεματικών αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων, διότι σχεδόν οι περισσότεροι εντεταλμένοι σύμβουλοι μέσα στους οποίους συγκαταλεγόμουν κι εγώ επί της ουσία θα λειτουργούν επικουρικά στο έργο των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και αυτοί απλώς στην άσκηση των καθηκόντων τους οι προτάσεις τους θα έχουν σχεδόν όλες εισηγητικό χαρακτήρα με λίγα λόγια θα βγάζουν όλη την ‘’λάντζα’’ και όλα τα εύσημα θα πηγαίνουν στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, με απλά λόγια ζητούνται άμεσα περιφερειακοί σύμβουλοι να ασκήσουν καθήκοντα με υπαλληλική νοοτροπία.

Λυπάμαι αλλά εγώ την υπαλληλική μου ιδιότητα την κατέθεσα το 2006 όταν και συνταξιοδοτήθηκα στα ΕΛΤΑ, εάν θέλουν συνεργάτη θα δώσω και την ψυχή μου, άλλωστε έχω αποδείξει έμπρακτα και άλλη φορά, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ότι ποτέ δεν έθεσα σαν στόχο μια αντιμισθία αντιπεριφερειάρχη, αντίθετα αρνήθηκα αυτήν παρόλο που πλησίαζε τις (2.200€).

Επίσης θέλω να διευκρινίσω σ΄ όλους τους Κυκλαδίτες αλλά και Δωδεκανήσιους φίλους ότι την επιθυμία μου να μην είμαι εντεταλμένος σύμβουλος την είχα εκφράσει στον κο Περιφερειάρχη πολύ καιρό πριν σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση στα γραφεία του Περιφερειακού καταστήματος στην Σύρο πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός γι΄ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με συμπεριέλαβε σ΄ αυτόν το σχηματισμό.

Θέλω να πιστεύω ότι ο μοναδικός λόγος που τον οδήγησε να με συμπεριλάβει σ΄ αυτόν τον σχεδιασμό ως εντεταλμένο ήταν η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό μου μέσα απ΄ την συνεργασία των 2,5 ετών, άλλωστε η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι να μπορεί ο καθένας από εμάς να εκφράζει ελεύθερα τις έστω και λίγες αντίθετες απόψεις του.

Γι΄ αυτό θα χρησιμοποιήσω δανειζόμενος φράση του Περιφερειάρχη μας που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το πρόσωπό μου όταν πάλι είχα διατυπώσει αντίθετη άποψη σε κάποιο άλλο θέμα, ότι τον να μην συμφωνήσεις με την παράταξή σου σε κάτι είναι υγεία, το αντίθετο μάλιστα θα μας προβλημάτιζε. Πιστεύω αυτό να ισχύει ακόμη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μάρκος Α. Δαδάος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Blue Star Ferries: Έκπτωση 50% σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ποιο το χρονικό διάστημα

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο υπάρχει έκπτωση 50% στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από την Blue Star Ferries

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη