ΠΝΑΙ - Σύρος: Με το βλέμμα στο 2020 η Περιφέρεια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Με το βλέμμα στο 2020 που μόλις ξεκίνησε και με την ευχή για μία ελπιδοφόρα χρονιά για τη Σύρο, τις Κυκλάδες, αλλά και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο.

Τόσο ο Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθερος Β' όσο και ο Καθολικός Επίσκοπος, κ.κ. Πέτρος Στεφάνου ευχήθηκαν η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι ειρηνική, αναπτυξιακή και δημιουργική μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων.

Ειδικά ο κ.κ. Δωρόθερος Β' αναφέρθηκε και και στο προσφυγικό ζήτημα, ευχόμενος το Αιγαίο να μετατραπεί σε μία περιοχή ειρήνης και αγάπης για όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτέλεσε η Περιφέρεια τα προηγούμενα 5 χρόνια, αλλά και στη συνέχεια αυτού, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή κατέστησε το Νότιο Αιγαίο πρωταθλητή στον Τουρισμό, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Γαστρονομίας" για το 2019, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρεια και των Δήμων, συνεργασία η οποία είχε ως αποτέλεσμα τόσο τη χρηματοδότηση για τη στήριξη των σχολικών μονάδων των νησιών, όσο και για τη στήριξη των υποδομών αθλητισμού, δηλώνοντας ότι το δύσκολο έργο θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη προσπάθεια και ζήλο.

Ευχές για τη νέα χρονιά έδωσε και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ο Γενικός Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Συγκοινωνιών Κυκλάδων Μάκης Δαδάος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Αλίκη Λεονταρίτη και Μηνάς Αληφραγκής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, μέλη Συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα syrostoday.gr