Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Τι είδε, τι άκουσε ο Περιφερειάρχης στην Θηρασιά

ΠΝΑΙ: Τι είδε, τι άκουσε ο Περιφερειάρχης στην Θηρασιά

|

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος βρέθηκε σήμερα στην Θηρασιά – Ποιους είδε, τι άκουσε, τι δήλωσε, με το αλιευτικό καταφύγιο να αποτελεί το βασικό αίτημα των 150 περίπου κατοίκων του νησιού 

Τη Θηρασιά, το μικρό νησί των Κυκλάδων, που κατά τους χειμερινούς μήνες αριθμεί μόλις 150 κατοίκους, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε κατ’ αρχήν το σχολικό συγκρότημα της Θηρασιάς, όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις του νησιού. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις συνθήκες στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο.

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να εξασφαλίσει ισότιμες ευκαιρίες  πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ακόμα και στο πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, οι σχολικές μονάδες της Θηρασιάς εξοπλίστηκαν με υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, προτζέκτορες και webcams, καθώς, με απόφαση του Περιφερειάρχη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», η προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας. Μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύθηκε και το ιατρείο του νησιού.

Ακολούθησε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κατοίκους της Θηρασιάς, η οποία έγινε στη θεατρική αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος, μέσα σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή των νησιωτών. Παρόντος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς, Δημήτρη Συρίγου, έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα που έχει ανάγκη το νησί, προκειμένου η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της, με άξονα τη συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την επίλυση μεγάλων και μικρών προβλημάτων των νησιωτικών κοινωνιών, να συμβάλει για την υλοποίησή τους.

Το πλέον σημαντικό αίτημα των κατοίκων της Θηρασιάς είναι η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, για το οποίο ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότησή του, μόλις κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Παράλληλα τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην υλοποίηση και κάθε άλλου έργου που έχει ανάγκη το νησί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Από την Θηρασιά των 150 μόνιμων κατοίκων τον χειμώνα, στέλνουμε το μήνυμα αισιοδοξίας που μας μετέφεραν οι πάντα χαμογελαστοί νησιώτες μας.
Ξεχασμένοι από το κεντρικό κράτος, στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, δίνουν τη δική τους μάχη. Η απόφαση των ανθρώπων αυτών να μένουν  στο νησί τους, παρά τις αντιξοότητες, είναι απόφαση ζωής. Για μας είναι χρέος να είμαστε σταθερά στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Και συνεχίζουμε μαζί τους, σχεδιάζοντας και κοιτώντας μόνο μπροστά»
.

Δελτίο Ενημέρωσης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο