Πολίτες για τα Νησιά μας: "Δήμαρχε, ενημερώστε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού"

Τα τελευταία τρία υδρολογικά έτη (2015-16, 16-17 και 17 - 18), η Νάξος δέχεται μειωμένη ροή βροχόπτωσης.. Πολύ κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων ετών.. και με δεδομένο ότι το νερό είναι το ύψιστο αγαθό και η βάση για τη ζωή του ανθρώπου λογικό είναι να υπάρχει ευαισθησία…  Από τον Μάρτιο του 2016 η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας» έχουν κρούσει τον κώδωνα και ζητούν δράσεις από τη Δημοτική Αρχή ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Κάτι που δεν έγινε. Τον περασμένο Μάιο, η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας» προχώρησε σε ημερίδα ενημέρωσης προτείνοντας λύσεις (βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες) όσον αφορά την διαχείριση του νερού τη Νάξο και το κυριότερο να μην αποτελούν πανάκεια οι γεωτρήσεις… Από τη Δήμο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει…

Πρόσφατα κι ενώ στη πόλη της Νάξου το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών έχει παράξενο χρώμα με αποτέλεσμα να επικρατεί αγωνία, οι «Πολίτες» ζήτησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας της να προβεί" άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί ότι θα παρέχεται κατάλληλο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση."

Παράλληλα, ζήτησαν από το Δήμο αυτό που ο ίδιος είχε υποσχεθεί, δηλαδή ενημέρωση (αποτελέσματα αναλύσεων) όσον αφορά τη ποιότητα του νερού..

Ναι.. Το νερό μπορεί να είναι καλό και να μην περιέχει εκείνα τα βακτήρια που προκαλούν προβλήματα, όμως όταν κάποιος βλέπει τα φίλτρα νερού στις επιχειρήσεις του να χρειάζονται αλλαγή στις 4 ημέρες και όχι στο τρίμηνο, όταν το μπάνιο γεμίζει με χώμα, ή το ποτήρι το νερό έχει στρώσει από χώμα στο πυθμένα του, οφείλει κάποιος να τον ενημερώσει..

Και αυτό ζητάει για μία ακόμη φορά η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας».. Ενημέρωση. Και μάλιστα ζητάει (την επιστολή υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Βρούτσης και Αντώνης Βασαλάκης) από τον ίδιο το Δήμαρχο να προχωρήσει σ αυτή τη κίνηση…

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη που αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Όπως έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες, το νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Χώρας έχει ιδιαίτερη οσμή, γεύση και χρώμα.

Η τοπική κοινωνία, είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη, καθώς λόγω των ανωτέρω χαρακτηριστικών, οι πολίτες δικαίως αμφισβητούν την καταλληλότητα του νερού.

Το ίδιο διάστημα, κατά το οποίο η κοινωνία ζει με την ανασφάλεια για αυτό το μείζον ζήτημα, εσείς, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, τρέχετε από πανηγύρι σε πανηγύρι και από εκδήλωση σε εκδήλωση.

Βλέποντας σας να αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, σας έχουμε υποβάλει σειρά από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πιθανολογούμε ότι δεν τις έχετε καν διαβάσει. Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει τι θα ερχόταν. Ωστόσο, εσείς, με τον εκλεκτό σας, κ. Πολυκρέτη, συνεχίζατε και συνεχίζετε την ανεύθυνη πολιτική στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Του νερού που πίνουμε, που μαγειρεύουμε, που πλενόμαστε, που πλένουμε τα παιδιά μας!

Κύριε Δήμαρχε,

ο κόσμος ανησυχεί, επειδή στις βρύσες του τρέχει ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ.

Μαζέψτε το πολιτικό θάρρος που πιθανόν έχετε ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του γραφείου σας και ενημερώστε, ο ίδιος, άμεσα τους συμπολίτες μας, χωρίς περιστροφές, ότι το νερό που παρέχεται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση των νησιών μας, από τον Δήμο, είναι ή δεν είναι υγιεινό, καθαρό και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ευελπιστούμε ότι μεταξύ των πανηγυριών και των προεκλογικών εμφανίσεων θα βρείτε λίγο χρόνο και γι’ αυτό».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News