"Πολίτες για τα Νησιά μας": "Ηττήθηκε η πολιτική εκφοβισμού του Μαν. Μαργαρίτη"

Απρίλιος του 2016 και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» με μία εντυπωσιακή  ανακοίνωση απογυμνώνουν τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις επιλογές σχετικά με τη χρήση της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης έργων, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας και χιούμορ δείχνουν το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αφού ούτε καν το Καστελόριζο δεν μπόρεσε να περάσει σε επίπεδο διοικητικών αποφάσεων καθότι μπορεί μεν ο ακριτικός Δήμος Μεγίστης να μην έχει προϋπολογισμό, όμως έχει …εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 (!!!) Και είχαν σημειώσει ότι «Οι “έχοντες το πεπόνι” θα πρέπει να προσέχουν πως χρησιμοποιούν το “μαχαίρι”, γιατί η αλόγιστη χρήση του μπορεί και να τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος και την ηθική ακεραιότητα. Τόσο ατομικά όσο και παραταξιακά…»

Εκείνης της ανακοίνωσης, είχε ακολουθήσει μήνυση από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Βρούτση, αλλά έστω κι αργά (δύο χρόνια δηλαδή) ήρθε η απάντηση … Και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου με την υπ αριθμό (86/04.10.2017) έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, οριστικά και αμετάκλητα δικαιώνοντας τον Βασίλη Βρούτση και την δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης… Και έχει σημασία η αιτιολογία της συγκεκριμένης κίνησης… «Το ανωτέρω κείμενο» (σ.σ.: του επίμαχου Δελτίου Τύπου) «εκδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση του συντάκτη του να πληροφορήσει, να υπογραμμίσει, να κριτικάρει τη δημοτική αρχή και τις αποφάσεις της από την οπτική γωνία του ενδιαφερόμενου να ασκήσει αντιπολίτευση και σε καμία περίπτωση να δυσφημίσει φυσικά πρόσωπα (...) και κατά συνέπεια δεν προκύπτει η ύπαρξη άδικης πράξης».

Και τα ξημερώματα σήμερα είχαμε την έκδοση δελτίου Τύπου – ενημέρωσης από την παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας» όπου με τίτλο «Δικαίωση των «Πολιτών» και της πολιτικής - Ήττα Μαργαρίτη και των πρακτικών εκφοβισμού" τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την πολιτική τους τονίζοντας «Έχουμε ταχθεί σε έναν αγώνα για το καλό αυτού του τόπου και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, στον οποίο καμία μήνυση και κανένας άλλου είδους εκφοβισμός δεν έχει σταθεί και δεν θα σταθεί ικανός να μας φιμώσει» και ενημερώνουν ότι «Θα επαναλάβουμε την ίδια φράση που αποτέλεσε την κατακλείδα του Δελτίου Τύπου της 13.04.2016: «Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής θα σας καταγγέλλουμε πολιτικά στη συνείδηση των δημοτών»… Θέτουν δε το ερώτημα «Κύριε Δήμαρχε τί έχετε να πείτε στους κατοίκους του Κατσοπρίνου και του Λαγκαδιού στο Φιλώτι που σας έχουν ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές ότι κάθε χειμώνα τα νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών; Πόσο ακόμα θα τους κοροϊδεύετε;»

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», από την σύστασή της, ασκεί με συνέπεια και πολιτικά ορθό τρόπο αντιπολίτευση, τόσο με την παρουσία της στις συνεδριάσεις των Οργάνων του Δήμου, όσο και με την τακτική έκδοση δελτίων τύπου, ώστε να ενημερώνονται οι δημότες. Κατά κανόνα η Δημοτική Πλειοψηφία, δεν απαντά, ούτε αντιτάσσει πολιτικά, ουσιαστικά ή νομικά επιχειρήματα στις ανακοινώσεις μας.

Ωστόσο, στις 11.07.2016 ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, έκανε ένα άλμα στον «πολιτικό του κατήφορο» και καταμήνυσε τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο των «Πολιτών» Βασίλη Βρούτση, με αφορμή το από 13.04.2016 Δελτίο Τύπου της Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης με τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ», που ως περιεχόμενο είχε δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικές με τους δρόμους Πύργου Χειμάρρου – Κλειδού και Κατσόπρινου Φιλωτίου, τις οποίες ανέλυσε παραθέτοντας ερωτήματα σχετικά με την αδιαφάνεια που τις χαρακτήριζε αλλά και την έλλειψη νομιμότητας. Συγκεκριμένα κατηγόρησε το Βασίλη Βρούτση για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου και της παράταξής του, δηλαδή για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, αποδίδοντάς του «ιδιοτελείς, ταπεινές και αντιπολιτευτικές» προθέσεις.

Ο κ. Μαργαρίτης, καθώς δεν είχε τίποτε να αντιτάξει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες του δελτίου τύπου, προφασιζόμενος ότι τον συκοφαντούμε, επέλεξε να απαντήσει με μήνυση και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσει και θα μας «κλείσει το στόμα» ώστε να τον αφήσουμε να «αλωνίζει» με τις γνωστές αδιαφανείς πρακτικές.

Έχουμε ταχθεί σε έναν αγώνα για το καλό αυτού του τόπου και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, στον οποίο καμία μήνυση και κανένας άλλου είδους εκφοβισμός δεν έχει σταθεί και δεν θα σταθεί ικανός να μας φιμώσει.

Άλλωστε και ο πιο θερμός οπαδός του κ. Μαργαρίτη (αν έχει ακόμα τέτοιους) είχε κατανοήσει ότι το επίμαχο Δελτίο Τύπου δεν καταφερόταν προσωπικά κατά οποιουδήποτε, αλλά ασκούσε πολιτική κριτική. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας σύμβουλος του Δημάρχου δεν συνέπραξε μαζί του στην μήνυση, αν και ο ίδιος σε όλους τους τόνους είχε δηλώσει ότι όλοι μαζί θα την υποβάλλουν, γιατί δήθεν θίχθηκαν.

Σε δικαίωση του κ. Βρούτση και των «ΠΟΛΙΤΩΝ», απεφάνθη και η Δικαιοσύνη ότι κανένα αδίκημα και καμία συκοφαντική δυσφήμιση δεν διαπράχθηκε σε βάρος των μελών της Δημοτικής Πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα, η κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου, με την υπ’ αρ.  86/04.10.2017 διάταξη, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Χωρίς άλλα σχόλια, μεταφέρουμε εδώ απόσπασμα από το αιτιολογικό της διάταξης αυτής, που είναι ήδη τελεσίδικη: «Το ανωτέρω κείμενο» (σ.σ.: του επίμαχου Δελτίου Τύπου) «εκδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση του συντάκτη του να πληροφορήσει, να υπογραμμίσει, να κριτικάρει τη δημοτική αρχή και τις αποφάσεις της από την οπτική γωνία του ενδιαφερόμενου να ασκήσει αντιπολίτευση και σε καμία περίπτωση να δυσφημίσει φυσικά πρόσωπα (…) και κατά συνέπεια δεν προκύπτει η ύπαρξη άδικης πράξης».

Θα επαναλάβουμε την ίδια φράση που αποτέλεσε την κατακλείδα του Δελτίου Τύπου της 13.04.2016: «Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής θα σας καταγγέλλουμε πολιτικά στη συνείδηση των δημοτών».

Κύριε Μαργαρίτη, βρείτε επιτέλους το πολιτικό σθένος και την ευθιξία να ενημερώσετε τους δημότες για όσα έχουμε καταγγείλει μέχρι σήμερα. Και σας προτείνουμε να ξεκινήσετε, δίνοντας επιτέλους απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Αφού, όπως λέτε, τα κάνατε όλα νόμιμα σχετικά με τις αποφάσεις για τις οποίες σας καταγγείλαμε με το επίμαχο Δελτίο Τύπου, γιατί μέχρι σήμερα δεν τις έχετε υλοποιήσει;;;
  • Γιατί βγάλατε το δρόμο του Κατσοπρίνου από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017;
  • Κύριε Δήμαρχε τί έχετε να πείτε στους κατοίκους του Κατσοπρίνου και του Λαγκαδιού στο Φιλώτι που σας έχουν ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές ότι κάθε χειμώνα τα νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών; Πόσο ακόμα θα τους κοροϊδεύετε;"
Συνημμένα Αρχεία: