Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήPolitico: Τσίπρας, ο κωλοτούμπας του 2015

Politico: Τσίπρας, ο κωλοτούμπας του 2015

|

Το περιοδικό Politico δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να βρει τον …κωλοτούμπα της χρονιάς (2015)., Απλά κοίταξε προς …Ελλάδα μεριά και έδωσε το χρυσό μετάλιο 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να εντυπωσιάζει… Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχε … αντίπαλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού με χαρακτηριστική ευκολία βραβεύτηκε από το διεθνές περιοδικό Politico ως ο …Ιωάννης Μελισσανίδης του 2015. Κοινώς, ο «κωλοτούμπας»…. Και δεν είχε αντίπαλο… Και όπως αναφέρει το περιοδικό τι Φλιπ-φλοπς, τι τριπλά λουπς και τι κωλοτούμπες. Ο Αλέξης απλά ήταν αχτύπητος και πήρε «δέκα» από την επιτροπή αξιολόγησης. Αντιπάλους είχε και μάλιστα ηχηρά ονόματα αλλά ήταν αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει… Το δημοσίευμα ξεχωρίζει τα επτά καλύτερα πολιτικά πισογυρίσματα της χρονιάς που πέρασε και σημειώνει ότι από τη λιτότητα έως το προσφυγικό και το πώς να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, το 2015 αποτέλεσε έναν πολιτικό ανεμοστρόβιλο. Μέσα στους “διακριθέντες”, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό συγκαταλέγονται: η Ανγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες, ο Φρανσουά Ολάντ για το ζήτημα της υπηκοότητας, το βρετανικό Εργατικό Κόμμα για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, η Πολωνία για το ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής προσφύγων και ο Νάιτζελ Φάρατζ για την ηγεσία του UKIP.

Ας δούμε τι αναφέρει για τον Ελληνα ηγέτη …

 «Ιανουάριος: Ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει την εξουσία, με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίζει πως το δόθηκε ”μια σαφή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, άφησε πίσω της την καταστροφική λιτότητα, τον φόβο και τον αυταρχισμό. Αφησε πίσω του πέντε χρόνια ταπείνωσης και φόβου”.

Ιούνιος: Ο Τσίπρας ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τις απαιτήσεις των πιστωτών για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σε αντάλλαγμα για τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Ο ίδιος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν, λέγοντας ”Οχι” στις μεταρρυθμίσεις, διότι είναι ”τελεσίγραφο προς την ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Ενα τελεσίγραφο αντίθετο με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρώπης, τις αξίες της κοινής οικοδόμησης”.

5η Ιουλίου: Πάνω από το 60% των Ελλήνων ψηφίζει «Οχι» και ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εντολή εξεύρεσης μια βιώσιμης λύσης, που θα βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

12η Ιουλίου: Αντιμέτωποι με το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για Grexit, ο Τσίπρας υποκλίνεται στις απαιτήσεις των δανειστών για περικοπές δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. ”Υπερεκτίμησα τη δύναμη της δικαιοσύνης”, λέει ο Τσίπρας, προτρέποντας το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις. ”Δεν θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία, αλλά είμαι αναγκασμένος να τις δεχτώ”, τόνισε.

Σεπτέμβριος: Ο Ελληνας πρωθυπουργός κερδίζει την επανεκλογή του, λέγοντας στους υποστηρικτές του πως το αποτέλεσμα είναι μήνυμα των Ελλήνων να «συνεχίσουμε τον ευγενή αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες», δήλωσε.

Οι άλλοι

Οσο για τους υπόλοιπους …γυμναστές που διακρίθηκαν τη χρονιά που έφυγε…

Η Ανγκελα Μέρκελ, από την έβδομη θέση του Politico αντιμετώπισε με πισωγυρίσματα το ζήτημα του προσφυγικού. Από τη μία, υπεραμυνόταν του δικαιώματος του ασύλου και από την άλλη, κάτω από την πίεση του κόμματος συγκυβέρνησης επέβαλλε τον έλεγχο των συνόρων.

Μία θέση πιο ψηλά από την Γερμανίδα καγκελάριο βρέθηκε ο Φρανσουά Ολάντ με το ζήτημα της υπηκοότητας. Ηταν το 2010, όταν το Σοσιαλιστικό κόμμα διαφώνησε με την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί για την αφαίρεση της διπλής υπηκοότητας των Γάλλων πολιτών για ορισμένα σοβαρά εγκλήματα. Το 2015, η κυβέρνησή του υποστήριξε τη συνταγματική αλλαγή για το ζήτημα σε όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά τους έθνους, όπως η τρομοκρατία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Εργατικοί της Βρετανίας για τις κωλοτούμπες στον φορολογικό τομέα, αλλά και μία θέση πιο ψηλά, την τέταρτη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Οζμπορν για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Δύο θέσεις πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, την τριάδα «ανοίγει» η Πολωνία σχετικά με το σχέδιο της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Μπορεί να είχαν ψηφίσει υπέρ του άνοιγμα των συνόρων τους για τους πρόσφυγες, ωστόσο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έκαναν τη χώρα να κάνει στροφή 180 μοιρών, ελέγχοντας τα σύνορα της.

Μια ανάσα από την πρώτη θέση της λίστας του Politico περί κωλοτούμπας βρίσκεται ο Νάιτζελ Φάρατζ για την ηγεσία του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν το κόμμα του αποτύγχανε είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Το UKIP έχασε αλλά ο Νάιτζελ Φαράτζ το πήρε πίσω!

Πηγή: Iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί