Πολυκρέτης – Τσολάκης αναλαμβάνουν την …καθαριότητα στη Νάξο

Τελικά, η καθαριότητα στη Νάξο είναι ένα ζήτημα… Μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχαμε αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων αλλά όπως φαίνεται το ζήτημα δεν περπάτησε και έτσι την περασμένη Παρασκευή 12 Μαΐου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε μία ακόμη αλλαγή… Και έχουμε ουσιαστικά επιστροφή στο … παρελθόν αλλά με βοήθεια. Τι εννοούμε; Στις αρχές Μαρτίου, ο Δήμαρχος με σχετική απόφαση (187) είχε δώσει τον τομέα της καθαριότητας (ΧΥΤΑ, πράσινο και αποκομιδή απορριμμάτων) στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μανιό, αρμοδιότητες που ουσιαστικά είχε πάρει από τον Μανώλη Πολυκρέτη. Όμως, όπως αποδείχτηκε η κίνησή του αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία. Κι έτσι προχώρησε σε μία ακόμη αλλαγή ζητώντας όμως την βοήθεια του Γιάννη Τσολάκη, ο οποίος αποδεικνύεται ο ιδανικός …μπαλαντέρ αφού εμφανίζεται να έχει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες συν τω χρόνω. και έτσι μία ημέρα πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο (Τρίτη 16 Μαΐου) έγινε γνωστό μέσα από την σχετική ανάρτηση των αποφάσεων στη «Διαύγεια» ότι η καθαριότητα έχει όχι ένα αλλά δύο προϊστάμενους με διαφορετικές όμως αρμοδιότητες…

Ο μεν αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης λαμβάνει τα ζητήματα που έχουν σχέση με το πράσινο, τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την καθαριότητα των ακτών (παραλιών), ο δε Τσολάκης εκτός από την ανακύκλωση που τρέχει θα έχει πλέον και την εποπτεία της αποκομιδής των απορριμμάτων. Όπως και του κανονισμού καθαριότητας. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επόμενες κινήσεις τους καθότι έρχεται το καλοκαίρι, η σεζόν αναμένεται να έχει πολύ δουλειά και σίγουρα ο καθρέπτης κάθε νησιού είναι η … καθαριότητα. Εξού και η μισή αρχοντιά που λένε και οι παλαιότεροι…
Διαβάστε τις σχετικές αποφάσεις στα κείμενα που ακολουθούν… 

Μενού με Μαρούλη – Μανιό και … ακτές

Οσο για τα θέματα του αυριανού συνεδρίου (19:30); Δυστυχώς δεν υπάρχει για μία ακόμη φορά το θέμα που ζητάει μετ΄’ επιτάσεως η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα νησιά μας» και αφορά το θέμα της προστασίας των θαλάσσιων ερπετών και γενικότερα των δράσεων για το περιβάλλον. Αντίθετα, επιτέλους θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μαρούλης (αντί του Γιάννη Τσολάκη) και στη θέση του αντιπροέδρου έρχεται ο Αντώνης Μανιός… Και το θέμα είναι μόλις στο Νο 24 (!!!) Α.. και θα ληφθεί απόφαση για τον καθαρισμό των ακτών, την ώρα που στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζονται πλέον για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης

1. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητα νεκροταφείων στις Δημοτικές Ενότητες της νήσου Νάξου».

2. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαρισμός ακτών νήσου Νάξου».

3. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 71/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητας και συγκέντρωσης απορριμμάτων» στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας-Ηρακλειάς-Κουφονησίων και Σχοινούσας στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή συνδέσεων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Δονούσας».

5. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση ύδρευσης παραλιακών οικισμών Τ.Κ.  Κορωνίδας».

6. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Συντήρηση – ευπρεπισμός κοινοτικών χώρων νήσου Ηρακλειάς».

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με το ΔΛΤΝάξου, για την παραχώρηση οχήματος και απορριμματοδεκτών.

8. Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 266/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης.

9. Λήψη απόφασης περί εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Δ.Κ. Κουφονησίων.

10. Λήψη απόφασης περί ακύρωσης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του αναδόχου Λάτου Σταύρου για την  παροχή υπηρεσίας «Διαδικτυακό Μάρκετινγκ».

11. Καθορισμός τελών Πολεοδομικών Υπηρεσιών (υπ’ αριθμ. 325/2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

12. Ορισμός Διατάκτη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

13. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

14. Αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

15. Έγκριση  κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Σχολικών Μονάδων Α/βμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

16. Έγκριση διενέργειας εκδηλώσεων και διάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού, οικονομικού έτους 2017 για την κάλυψη των απαιτούµενων δαπανών.

17. Λήψη απόφασης για την διάθεση πιστώσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

18. Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

19. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Κορρέ Νικόλαου περί αναφερόμενης υπερβολικής χρέωσης σε παροχή ύδρευσης στην Κωμιακή Νάξου.

20. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων του οφειλέτη του Δήμου κ. Βρούτση Βασίλειου του Ιωάννου.

21. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων του οφειλέτη του Δήμου κ. Σκληράκη Γεώργιου.

22. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη οφειλής κ. Μωράτη Μαρίας.

23. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 32/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών, του νομικού προσώπου.

24. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

25. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.

26. Αντικατάσταση υπεύθυνου συντονισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Life+ 2014 με ονομασία PAVEtheWAySTE.

27. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

28. Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης Κοινότητας Δονούσας» (209/2015 απόφαση Δ.Σ.)

29. Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην επιτροπή ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

30. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

31. Λήψη απόφασης για την  κύρωση υφιστάμενου δικτύου κοινοχρήστων χώρων των οικισμών στερουμένων εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου (στον οικισμό ¨Αγιασσός¨ της Τ.Κ. Δαμαριώνα Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων).

32. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.

33. Ορισμός συμβούλων σε επιτροπές παραλαβής έργων.

Συνημμένα Αρχεία: