Το προσκύνημα του Καμμένου στην Αμοργό

Σε Δονούσα και Αμοργό βρέθηκε χθες σε ταξίδι αστραπή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο κος Καμμένος βρέθηκε στην Αμοργό γύρω στις 2 το μεσημέρι ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey προερχόμενος από την Δονούσα όπου εγκαινίασε νηπιαγωγείο που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και βέβαια είχαμε το απρόοπτο με το ελικόπτερο συνοδείας που λόγω προβλήματος έμεινε στη Δονούσα, κάτι που αναφέραμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ (δείτε εδώ)

Στην Αμοργό και δη στο ελικοδρόμιο της Χώρας τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμοργού Ν. Φωστιέρης ενώ ακολούθησε ενημέρωση στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο προς τον Υπουργό, παρουσία δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων, για τις ανάγκες και τα προβλήματα του νησιού όπως και για τις επερχόμενες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Στην συνέχεια ο Υπουργός με την συνοδεία του επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας όπου προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και ξεναγήθηκαν από τον μοναχό Θεόφιλο στο μοναστήρι και στο μουσείο της μονής. Ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από το νησί στις 6.00 το απόγευμα.

Να σημειώσουμε ότι ο κος Καμμένος έστειλε και το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε πλευρά όσον αφορά την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων…

 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο για τον πόλεμο, είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο για να μπορούμε να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Δεν κάνουν όμως μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις εθνικό έργο, εθνικό έργο κάνετε και εσείς που κατοικείτε στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, που δεν παρέχουν όλα εκείνα που μπορεί κανείς να έχει σε μία μεγάλη πόλη. Η παραμονή σας στο νησί, οι γεννήσεις των παιδιών, είναι ένα μήνυμα ότι το Αιγαίο, τα νησιά μας που κατοικούνται χιλιάδες χρόνια δεν θα εγκαταλειφθούν ποτέ. Αυτή είναι η πατρίδα μας, γιατί η δική σας παρουσία κάνει την Ελλάδα μεγαλύτερη. Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα για την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως για το εθνικό έργο που όλοι εσείς επιτελείτε. Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερο μας φοβούνται, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και την ιστορία μας. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα και σε κανέναν»

Πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα amorgos-news.gr