πρώτη συνεδρίαση και ... Μαυρομάτης

Με την είσοδο του Σεπτεμβρίου έχουμε όχι μόνο τον …τρύγο αλλά και την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από τους νικητές των εκλογών της 18ης (και 25ης) Μαΐου… Και στη Νάξο, το νέο δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου (11:30) την πρώτη του τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με την πρόσκληση που εκδόθηκε - όπως ορίζεται από την σχετική νομοθεσία – από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τον Δημήτρη Λιανό. Να σημειώσουμε ότι στην αντίστοιχη πρώτη της προηγούμενης θητείας της δημοτικής αρχής, η πρόσκληση είχε γίνει από τον Τοτόμη Πρωτονοτάριο, πρώτο σε ψήφους στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο στη πρώτο συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη (είτε μιλάμε για τακτικά είτε για αναπληρωματικά) τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Ποιοι είναι τα φαβορί για τις θέσεις των προέδρων; Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικά αλλαγές. Ο Φώτης Μαυρομάτης, δύσκολα δεν θα είναι και πάλι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθότι και ο μοναδικός εκλεγμένος νομικός της …παρέας, άλλωστε απαραίτητο προσόν για μία τέτοια αποστολή. Στην Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμαρχος θα κρατήσει την βασική καρέκλα και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο. Όσο για τα μέλη; Είναι δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα στελεχώσουν τις επιτροπές και ενδιαφέρον παρουσιάζει η Οικονομική Επιτροπή καθότι και η αντιπολίτευση από ανθρώπους με άμεση σχέση στα οικονομικά έχει .. επιλογές.

Ας δούμε τι αναφέρει η πρόσκληση που φέρει την υπογραφή του πλειοψηφών δημοτικού συμβούλου κ. Λιανού: « Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. 43/06-08-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα στις 07 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:  Εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Εκλογή Μελών Οικονομικής Επιτροπής. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Οικονομικής Επιτροπής. Εκλογή Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News