Πτώση ελικοπτέρου, παιχνίδια εντυπώσεων

Η Ελλάδα σε πένθος…. Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και τρεις επιβαίνοντες (δύο πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ). Λίγο πριν από τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην ακτογραμμή της νησίδας Κίναρος. Το ελικόπτερο είχε χαθεί τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 (ανθυποβρυχιακό) είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα  «Νικηφόρος Φωκάς» και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16». Όταν εξαφανίστηκε στις 2.45 τα ξημερώματα  από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο, μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες διάσωσης όπου μετείχε η φρεγάτα απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C-130, όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς, ο εντοπισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα, καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Και λίγο μετά τις 7 και μισή εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου στην βραχονησίδα της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Πάνω στην βραχονησίδα εντοπίστηκαν και οι σωροί των 3 μελών του πληρώματος

Η ανακοίνωση  που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

« Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».

Επιστρέφει εσπευσμένα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Παιχνίδια

Και μέσα σε όλα είχαμε και τους Τούρκους οι οποίοι άμεσα εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ όπου αμφισβήτησαν την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell! Είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες αποκρούσει 3 ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News