Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΡόδος: Ο Χατζημάρκος υποδέχτηκε Μητσοτάκη σε συμβολική - κίνηση ενόψει εκλογών

Ρόδος: Ο Χατζημάρκος υποδέχτηκε Μητσοτάκη σε συμβολική – κίνηση ενόψει εκλογών

|

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ρόδο – Θερμή υποδοχή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και  τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη 

Με μια περιοδεία  υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται τα Δωδεκάνησα λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σήμερα το πρωί, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και συνεργάτες του, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου έγινε δεκτός  από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και  τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη. Ακολούθησε σύντομη συνεργασία,  στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,  Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης,  Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Παρουσία των εκπροσώπων κεντρικών και τοπικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε:

«Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ευχαριστήσω γιατί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο,  η έναρξη του δικού του μεγάλου αγώνα γίνεται από τα νησιά μας, από τα Δωδεκάνησα, από τη Ρόδο και συνεχίζει το πρόγραμμά του στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Ερχόμαστε από μια εκλογική διαδικασία, η οποία, σε δύο Κυριακές, στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου,  με την ετυμηγορία  του ελληνικού λαού, έδωσε αποτελέσματα, έδωσε μηνύματα, έδωσε και κατεύθυνση. Το χρώμα του χάρτη είναι σαφές. Είναι η πρώτη φορά που στην πολιτική μας ζωή το βλέπουμε αυτό και προφανώς δεν είναι ούτε αποτέλεσμα συγκυρίας  ούτε απόρροια γεγονότος που δεν μπορεί να ερμηνευθεί. Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έχει η κοινωνία, των αισθημάτων που τρέφει και της δίψας της να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα είμαστε συστρατευμένοι, για να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός, επιτέλους, να χαμογελάσει, να δει αισιόδοξα το μέλλον, για να ξαναχτίσουμε μια Πατρίδα η οποία θα κρατήσει τα παιδιά της. Διαβεβαιώνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μια πολύ αποτελεσματική, παραγωγική μηχανή, φέροντας νίκες, φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα στη χώρα, που έχει ανάγκη από ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και χαμόγελο στην κοινωνία. Σε αυτήν την μάχη τον θέλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμμαχό μας, τον έχουμε σύμμαχό μας και αυτό μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους για το αύριο που αξίζουν τα αδικημένα νησιά μας, αλλά και η χώρα ολόκληρη. Και γι αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην συνάντηση που είχαμε προ ημερών στην Αθήνα όλοι οι Περιφερειάρχες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε την πρώτη σημαντική εξαγγελία εμπιστοσύνης προς τον θεσμό των Περιφερειών (τη σύσταση συμβουλίου Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου). Είναι ώριμες οι συνθήκες,  υπάρχει ώριμη ηγεσία, της Νέας Δημοκρατίας σήμερα  και της χώρας από τις 8 Ιουλίου,  να εμπιστευθεί τον α΄ και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε με καθαρό μυαλό, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, που για μια ακόμη φορά ξεκινάτε από εδώ και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε».

 Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης  δήλωσε:

«Η Ρόδος, το πιο πλατύ χαμόγελο του ελληνικού τουρισμού και η πατρίδα άξιων, εργατικών, πολυμήχανων, ικανών ανθρώπων, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τη μεθοδικότητα, τη σοβαρότητα και τον ορθολογισμό του, είμαι βέβαιος ότι θα πείσει  την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και θα ξαναέλθει στον τόπο όπου ξεκινάει τον εκλογικό του αγώνα, ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είμαι βέβαιος πως αναγνωρίζει ότι η Ρόδος προσφέρει, δίνει, βοηθάει την Ελλάδα και θα το ανταποδώσει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, με λίγα λόγια, πολλά έργα και σοβαρότητα, που δε θα εγγυώνται μόνο μια καλύτερη επόμενη μέρα, αλλά ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι βέβαιος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερχόμενος στη Ρόδο, αναγνωρίζει ότι από εδώ ξεκινάει την πορεία του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας.

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο νησί που θα σας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Καμπουράκη για την εκλογική επιτυχία τους και σημείωσε ότι θα είναι κοντά στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να οικοδομήσουν από κοινού τη νέα φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα:

«Θέλω κατ΄αρχάς να συγχαρώ τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντώνη Καμπουράκη για τις μεγάλες εκλογικές τους επιτυχίες και να πω και στον Περιφερειάρχη που συνεχίζει ένα εξαιρετικό έργο και στον νέο Δήμαρχο,  ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης β΄ και α΄ βαθμού, γιατί μαζί πρέπει να οικοδομήσουμε τη νέα φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα. Και πράγματι, αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ Αντώνη, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, να βρεθώ για άλλη μια φορά στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, που τόσο αγαπώ και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής, ο οποίος φυσάει πια στη χώρα. Οι Έλληνες αναζητούν μια τολμηρή φυγή προς το μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει, με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε από τώρα και μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το πώς θα έλθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα. Γι αυτό και το μήνυμά μου από εδώ σήμερα, από τη Ρόδο, είναι ένα μήνυμα ενότητας. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Την επόμενη μέρα, ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά, γιατί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει. Ευχαριστώ πολύ για τόσο θερμή υποδοχή».

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη  ένα δώρο συμβολικό από την λαϊκή παράδοση της Ρόδου, το λεγόμενο «κανί», το οποίο χρησιμοποιείται στα εγκαίνια σημαντικών έργων, ευχόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εγκαινιάσει πολλά σημαντικά έργα ως πρωθυπουργός της χώρας.

«Και στα πολλά σημαντικά έργα που θα εγκαινιάσετε κι εσείς στην Περιφέρεια και στον Δήμο, να ξέρετε ότι θα έχετε την κεντρική κυβέρνηση αρωγό», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθησε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι το Καστελλόριζο, η Κάλυμνος και η Κως.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν