Σαλτερής: οι …δυσλειτουργίες έφεραν Ναξιώτη ως αντι-βουδούρη

Δεν είναι λίγες οι φορές που μία αλλαγή δίνει το δικαίωμα σε νέους ανθρώπους να αναδειχτούν και να φανερώσουν μέρος των δυνατοτήτων τους… Πριν από έναν μήνα περίπου, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Οδυσσέας Βουδούρης είχε υποβάλλει τη παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων. Ο λόγος; «δεν είναι προσωπικός» είχε δηλώσει ενώ αναφέροντας τον Γιάννη Μουζάλα είχε τονίσει «είναι ευγενέστατος και δεν υψώνει τον τόνο» και πως δεν πολιτικό «γιατί τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο και έχουν ενταχθεί στον 4375/2016». Ουσιαστικά ήταν ζήτημα …συντονισμού. Και όπως είχε υποστηρίξει ο κος Βουδούρης, προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πάρει πολιτικές οδηγίες από τον πολιτικό του προϊστάμενο για να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις. «Με εντυπωσιάζει η σιωπή του αναπληρωτή ... αν είμαι λάθος, να με διαψεύσει».

Και σήμερα έχουμε τον διάδοχό του και μάλιστα με άρωμα Νάξου. Ο λόγος για τον Αναστάσιο Σαλτερή, εν ενεργεία υπάλληλο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και ο οποίος θα επιφορτιστεί το έργο του συντονισμού της γραμματείας υποδοχής προσφύγων. Ποιος είναι ο Σαλτερής; Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1976. Κατάγεται από τον Καλόξυλο Νάξου και την Καρύταινα Αρκαδίας αλλά έως το 1981 έζησε στις Σπέτσες, όπου υπηρετούσαν ως καθηγητές οι γονείς του στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Λύκειο Υμηττού και την ίδια χρονιά (1994) εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε με βαθμό λίαν καλώς το 1999.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, κατά τη διάρκεια τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών του σπουδών (Βυζαντινή Αρχαιολογία) μέχρι την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας στην Πολεμική Αεροπορία  (ως στρατεύσιμος υπαξιωματικός, Νοέμβριος 2003 – Δεκέμβριος 2004).

Το 2005 εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΙΗ' Εκπαιδευτική Σειρά) από όπου αποφοίτησε με άριστα. Το 2007 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως εισηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ. Έχει επίσης υπηρετήσει στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), ως Επιθεωρητής Διοικητικού – Οικονομικού Ελέγχου.

Η οργανική του θέση είναι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), όπου άσκησε καθήκοντα επιθεωρητή εργασίας. Από τον Ιούνιο του 2015 υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, με αρμοδιότητα στο πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης ενώ σήμερα είναι προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διοίκησης. Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc Public Management (Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης) του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2013). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέματα που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση.

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος (2010–2012) και Πρόεδρος της ΕΝΑΠ (2012–2014). Είναι μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΕΕ). Περιστασιακά ασχολείται με τη φωτογραφία, ιδίως του αθηναϊκού αστικού τοπίου.. Είναι έγγαμος με την επίσης απόφοιτο ΕΣΔΔ Γιώτα Διακοστεργίου. Διατέλεσε μέλος των Ομάδων Εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη Μεταρρύθμιση των Νέων Οργανισμών και για τη Μεταρρύθμιση του Κλαδολογίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News