Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη - Αντ. Σιγάλας: "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αυτό δεν σημαίνει ότι...

Σαντορίνη – Αντ. Σιγάλας: “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε”

|

Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας σχετικά με τους ελέγχους – «Μέλημα μας η ασφάλεια του πολίτη στην πορεία εξόδου από την κρίση»

«Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος να κλείσει καμία δραστηριότητα αν όμως κριθεί αργότερα αναγκαίο να μειώσουμε κάποια δραστηριότητα τότε θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, υπάρχει αυτό το σενάριο. Οι δημότες πρέπει να προσέχουν και να κλείσουν  τ’ αυτιά τους στις φήμες για απόκρυψη κρουσμάτων. Η  ηρεμία που ζήσαμε μέχρι να αλλάξει ο χρόνος δεν υπάρχει σήμερα. Παρακολουθώντας όλο αυτό το φαινόμενο δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση ηρεμίας που να μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι».

Αυτό είναι αναφέρει – ανάμεσα στα άλλα – ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, την περασμένη Παρασκευή μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Volcano TV και στους δημοσιογράφους Παναγιώτης Μυτιληναίο και Δημήτρη Πράσσο σχετικά με τα θέματα που αφορούν την υγεία και την θωράκισή της απέναντι στη πανδημία… Τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η φημολογία, ο Μανώλης Ορφανός ως επικεφαλής της παράταξης «Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» ζήτησε άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, παρουσία και του διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας, οι υπόλοιπες παρατάξεις ζητούν διευκρινήσεις, και ο Δήμος Θήρας προχώρησε σε διευκρινήσεις… λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι «Δεν υπάρχει χαλαρότητα, υπάρχει αυστηρότητα στην επιτήρηση» και «Προτεραιότητα η υγειονομική θωράκιση του νησιού».

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου;

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Θήρας έδωσε όλες τις σχετικές απαντήσεις στην υποκείμενη ανησυχία των τελευταίων ημερών με σαφείς οδηγίες και διαβεβαιώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χωρίς υπεκφυγές η ατομική ετοιμότητα όλων μας είναι το κυρίαρχο στοιχείο το οποίο εγγυάται την ήπια έκβαση των γεγονότων. Με σύνεση, υπευθυνότητα και προγραμματισμό η Δημοτική Αρχή επικεντρώνει όλες τις της δυνάμεις στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά.

Οι θεσμικές πλευρές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αποκλείοντας από τις πρακτικές τους τον αυτοσχεδιασμό.

Υπάρχει σχέδιο που ορίζεται από τις υγειονομικές διατάξεις το οποίο πλαισιώνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και η Δημοτική Αρχή προσαρμόζει στα χωρικά πλαίσια της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Ο Δήμαρχος Θήρας διαβεβαίωσε ακόμα για την ετοιμότητα της Σαντορίνης, τόσο στην πορεία για την προετοιμασία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, όσο και για την μέχρι τώρα πορεία στη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντώνης Σιγάλας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους αλλά και στα μηνύματα πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο στούντιο, τεκμηριώνοντας την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής των Αντιδημάρχων και των μηχανισμών του Δήμου στην υγειονομική θωράκιση του νησιού. Τοποθετήθηκε απέναντι στις τεράστιες επιπτώσεις που δημιουργεί, αυτονόητα, η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα και ιδιαίτερα η Σαντορίνη, με ουσιαστική αναφορά στη σημασία που έχει η ανάδειξη ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις με διαβάθμιση των προτεραιοτήτων.

Το πλάνο του Δήμου για το επόμενο διάστημα εναρμονίζεται πλήρως με τα πρωτοκόλλα τα οποία τηρούνται και υπάρχει απόλυτη συνεργασία με όλους τους επίσημους και πιστοποιημένους Φορείς στην περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας.

«Μέλημα μας η ασφάλεια του πολίτη στην πορεία εξόδου από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σιγάλας συμμεριζόμενος τις σαφείς και ουσιαστικές ανησυχίες των συμπατριωτών μας.

Στόχος του Δημάρχου δεν είναι η επίταση μιας παθογένειας που αποσκοπεί στην μεγέθυνση των επιπτώσεων αλλά η ανάδειξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ όλων. «Η Σαντορίνη κινδυνεύει από την ενδογενή χαλαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους ελέγχους ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα στοιχεία και οι δείκτες υποδεικνύουν την περαιτέρω πορεία η οποία μέχρι τώρα δεν εμπνέει ανησυχία αλλά ούτε κι εφησυχασμό. Ο Δήμος ως ιδιαίτερος δήμος συνεργάζεται και θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με την Πολιτεία τον ΕΟΔΥ κι όλους τους αρμόδιους φορείς σε όποια απόφαση λαμβάνεται με στόχο την αποφυγή ανατροπής της μέχρι τώρα ομαλής πορείας. Η συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι ο παράγοντας που εγγυάται την ομαλότητα.

Γίνεται διαβάθμιση των δραστηριοτήτων με κριτήριο την θωράκιση της ασφάλειας εν όψη τόσο της τουριστικής περιόδου που εύλογα απασχολεί όλο των επαγγελματικό κόσμο, ωστόσο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο στους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ώστε να βρεθούν σύντομα τα παιδία μας στο φυσικό τους περιβάλλον.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη