Σαντορίνη - Αντ. Σιγάλας: "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε"

Σαντορινη Σιγάλας

«Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος να κλείσει καμία δραστηριότητα αν όμως κριθεί αργότερα αναγκαίο να μειώσουμε κάποια δραστηριότητα τότε θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, υπάρχει αυτό το σενάριο. Οι δημότες πρέπει να προσέχουν και να κλείσουν  τ’ αυτιά τους στις φήμες για απόκρυψη κρουσμάτων. Η  ηρεμία που ζήσαμε μέχρι να αλλάξει ο χρόνος δεν υπάρχει σήμερα. Παρακολουθώντας όλο αυτό το φαινόμενο δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση ηρεμίας που να μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι».

Αυτό είναι αναφέρει – ανάμεσα στα άλλα - ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, την περασμένη Παρασκευή μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Volcano TV και στους δημοσιογράφους Παναγιώτης Μυτιληναίο και Δημήτρη Πράσσο σχετικά με τα θέματα που αφορούν την υγεία και την θωράκισή της απέναντι στη πανδημία… Τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η φημολογία, ο Μανώλης Ορφανός ως επικεφαλής της παράταξης «Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» ζήτησε άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, παρουσία και του διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας, οι υπόλοιπες παρατάξεις ζητούν διευκρινήσεις, και ο Δήμος Θήρας προχώρησε σε διευκρινήσεις… λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι «Δεν υπάρχει χαλαρότητα, υπάρχει αυστηρότητα στην επιτήρηση» και «Προτεραιότητα η υγειονομική θωράκιση του νησιού».

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου;

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Θήρας έδωσε όλες τις σχετικές απαντήσεις στην υποκείμενη ανησυχία των τελευταίων ημερών με σαφείς οδηγίες και διαβεβαιώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χωρίς υπεκφυγές η ατομική ετοιμότητα όλων μας είναι το κυρίαρχο στοιχείο το οποίο εγγυάται την ήπια έκβαση των γεγονότων. Με σύνεση, υπευθυνότητα και προγραμματισμό η Δημοτική Αρχή επικεντρώνει όλες τις της δυνάμεις στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά.

Οι θεσμικές πλευρές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αποκλείοντας από τις πρακτικές τους τον αυτοσχεδιασμό.

Υπάρχει σχέδιο που ορίζεται από τις υγειονομικές διατάξεις το οποίο πλαισιώνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και η Δημοτική Αρχή προσαρμόζει στα χωρικά πλαίσια της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Ο Δήμαρχος Θήρας διαβεβαίωσε ακόμα για την ετοιμότητα της Σαντορίνης, τόσο στην πορεία για την προετοιμασία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, όσο και για την μέχρι τώρα πορεία στη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντώνης Σιγάλας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους αλλά και στα μηνύματα πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο στούντιο, τεκμηριώνοντας την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής των Αντιδημάρχων και των μηχανισμών του Δήμου στην υγειονομική θωράκιση του νησιού. Τοποθετήθηκε απέναντι στις τεράστιες επιπτώσεις που δημιουργεί, αυτονόητα, η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα και ιδιαίτερα η Σαντορίνη, με ουσιαστική αναφορά στη σημασία που έχει η ανάδειξη ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις με διαβάθμιση των προτεραιοτήτων.

Το πλάνο του Δήμου για το επόμενο διάστημα εναρμονίζεται πλήρως με τα πρωτοκόλλα τα οποία τηρούνται και υπάρχει απόλυτη συνεργασία με όλους τους επίσημους και πιστοποιημένους Φορείς στην περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας.

«Μέλημα μας η ασφάλεια του πολίτη στην πορεία εξόδου από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σιγάλας συμμεριζόμενος τις σαφείς και ουσιαστικές ανησυχίες των συμπατριωτών μας.

Στόχος του Δημάρχου δεν είναι η επίταση μιας παθογένειας που αποσκοπεί στην μεγέθυνση των επιπτώσεων αλλά η ανάδειξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ όλων. «Η Σαντορίνη κινδυνεύει από την ενδογενή χαλαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους ελέγχους ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα στοιχεία και οι δείκτες υποδεικνύουν την περαιτέρω πορεία η οποία μέχρι τώρα δεν εμπνέει ανησυχία αλλά ούτε κι εφησυχασμό. Ο Δήμος ως ιδιαίτερος δήμος συνεργάζεται και θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με την Πολιτεία τον ΕΟΔΥ κι όλους τους αρμόδιους φορείς σε όποια απόφαση λαμβάνεται με στόχο την αποφυγή ανατροπής της μέχρι τώρα ομαλής πορείας. Η συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι ο παράγοντας που εγγυάται την ομαλότητα.

Γίνεται διαβάθμιση των δραστηριοτήτων με κριτήριο την θωράκιση της ασφάλειας εν όψη τόσο της τουριστικής περιόδου που εύλογα απασχολεί όλο των επαγγελματικό κόσμο, ωστόσο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο στους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ώστε να βρεθούν σύντομα τα παιδία μας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News