Σαντορίνη - Αντ. Σιγάλας: "Εκκληση στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί"

Σιγάλας - Σαντορίνη

Ο ένας μετά τον άλλο, οι Δήμοι προχωρούν σε ενημερώσεις προς τους δημότες, όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την  αποφυγή της διασποράς της πανδημίας με τον Omicron να έχει κυρίαρχο ρόλο.. Διαβάζαμε την αναφορά από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, από το Δήμο Πάρου και το Δήμο Σίφνου... Ε ήρθε η ώρα και το Δήμου Θήρας... Και όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του ο Δήμαρχος κος Σιγάλας προς τους κατοίκους τόσο της Σαντορίνης όσο και της Θηρασιάς «απευθύνω έκκληση ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους μας που επιστρέφουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφύγουν, για μερικές ημέρες, τις έντονες κοινωνικές επαφές και να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φορείς της νόσου πριν επιστρέψουν στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες».  Και στόχος δεν είναι άλλος από την υγειονομική θωράκιση των νησιών του Δήμου.. 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση - έκκληση του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα 

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή.

Πολλοί από εσάς, μετά από δύο χρόνια περιορισμού και κοινωνικής απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, επιλέξατε να περάσετε τις Άγιες ημέρες των εορτών μακριά από τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Δυστυχώς το χρονικό αυτό διάστημα ο κορονοϊός συνέχισε την καταστροφική του δράση με την επέλαση της νέας μετάλλαξης “Όμικρον”, η οποία εμφανίζεται πολύ πιο μεταδοτική και επιθετική από τις προηγούμενες.

Επειδή η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι πολύ μεγάλη, ο κίνδυνος μεταφοράς και μετάδοσης της νόσου, από όσους επιστρέφουν στα νησιά μας ελλοχεύει ιδιαίτερα απειλητικός.

Για τον λόγο αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους μας που επιστρέφουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφύγουν, για μερικές ημέρες, τις έντονες κοινωνικές επαφές και να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φορείς της νόσου πριν επιστρέψουν στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή των συγγενών μας, των φίλων μας, των μεγάλων σε ηλικία συμπολιτών μας και των υγειονομικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ως κοινωνία, όλο το προηγούμενο διάστημα επιδείξαμε υπευθυνότητα, διατηρήσαμε το νησί μας υγειονομικά ασφαλές και κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού. Οφείλουμε και σήμερα να επιδείξουμε την ίδια υπευθυνότητα κρατώντας μακριά από το νησί μας το νέο πανδημικό “τσουνάμι”.

Ο Δήμος, συνεργαζόμενος στενά με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον του μεριμνώντας για την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών δομών του νησιού και για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Είμαι βέβαιος ότι με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας θα ξεπεράσουμε και το τελευταίο εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας και θα βγούμε και πάλι νικητές.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News