Σαντορίνη - Αντ. Σιγάλας: "Τα 27 από τα 44 κρούσματα της ΠΕ Θήρας ανήκουν στο Δήμο Θήρας"

Αντώνης Σιγάλας - Σαντορίνη

Τρίτη 27 Ιουλίου και μέσω της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ έγινε γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητας Θήρας είχε 44 κρούσματα. Και είχαμε αναφέρει "Τρίτη συνεχόμενη ημέρα που έχει το … πρώτο λόγο στις Κυκλάδες. Κι από τα 24 εκτινάχθηκε στα 44, το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ για το 2021 μετά αυτό της 20ης Ιουλίου (βλ. 58). Εφτασε δε στα 432 συνολικά για τον Ιούλιο και έχει είκοσι έξι ημέρες με ένα κρούσμα.. Και να διευκρινήσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών... Αρα πέντε δήμοι, έξι νησιά."

Και η απορία όλων παραμένει; Πόσα αναλογούν σε κάθε δήμο; Γιατί ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να δίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι ανά δήμο ή νησί; Κι έρχεται εδώ ο Δήμαρχος Θήρας, Αντωνης Σιγάλας, να ξεκαθαρίσε την εικόνα που έχει ο Δήμος Θήρας σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.. " σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου, απο τα 44 περιστατικά που αφορούν την Π.Ε.Θήρας τα 27 καταγράφονται στη Σαντορίνη εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε επισκέπτες που μετά την διαμονή τους και σε άλλους προορισμούς, έφτασαν στο νησί μας για να κάνουν τεστ, λίγο πριν απογειωθούν για την πατρίδα τους"

Πολύ απλά ο κος Σιγάλας αναφέρει ότι τα 27 από τα 44 είναι στο Δήμο Θήρας, άρα τα άλλα 17 μοιράζονται στους γειτονικούς Δήμους (Ανάφη, Ιητών, Φολεγάνδρου και Σικίνου) ενώ κι από τα 27, τα περισσότερα είναι από επισκέπτες που έρχονται στο νησί απλά και μόνο για να φύγουν στο εξωτερικό....  Μήπως θα έπρεπε (το ξαναλέμε) ο ΕΟΔΥ να είναι πιο ξεκάθαρος; 

Εμείς να σημειώσουμε για το θέμα του εμβολιασμού ότι στη Περιφερειακή Ενότητα Θήρας έχουν πραγματοποιηθεί έως και χθες (27/07) 29.506 εμβολιασμοί (χθες έγιναν 381) εκ των οποίων οι 19.073 αφορούν μία δόση (273 χθες) και οι 17.032 πλήρως εμβολιασμένοι (173 χθες)… Που σημαίνει; Ότι σε ένα ποσοστό της τάξης του 90% είναι πλήρως εμβολιασμένοι οι κάτοικοι στην ΠΕ Θήρας…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κου Σιγάλα αναφέρει:

"Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απο κατοίκους και επαγγελματίες, οι αυστηροί έλεγχοι αλλά κυρίως οι πιστοποιημένες παροχές υπηρεσίας, φέρνουν τη  Σαντορίνη ως έναν απο τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον Κόσμο, παρα τις υψηλές πληρότητες, που ξεπερνούν καθε προηγούμενη πρόβλεψη. Όσο για τα νούμερα των περιστατικών που αναφέρονται καθημερινά, αφορούν ολόκληρη την περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Σαντορίνη, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη).

Π.χ.σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου, απο τα 44 περιστατικά που αφορούν στην Π.Ε.Θήρας τα 27 καταγράφονται στη Σαντορίνη εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε επισκέπτες που μετά την διαμονή τους και σε άλλους προορισμούς,  έφτασαν στο Νησί μας για να κάνουν τεστ, λίγο πριν απογειωθούν για την πατρίδα τους.

Φυσικά χωρίς επανάπαυση συνεχίζουμε   τους εμβολιασμούς για την ολοκληρωση της ασπίδας προστασίας της Υγείας μας αλλά και της Οικονομίας μας".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News