Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη - Δήμος: "Δυο χρόνια δημιουργικής θητείας"

Σαντορίνη – Δήμος: “Δυο χρόνια δημιουργικής θητείας”

|

Απολογισμός των δύο πρώτων ετών της δημοτικής αρχής Θήρας… Ποια ήταν τα σημεία που ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας επισήμανε… Το “ευχαριστώ” σε φορείς…. 

Τα δύο χρόνια δημαρχιακής θητείας παρουσίασε ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου.  

     Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε συνοπτικά σε βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, για να ακολουθήσει η αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση, μέσω της κεντρικής ομιλίας του Δημάρχου και των παρεμβάσεων των αντιδημάρχων, των εντεταλμένων συμβούλων και συνεργατών του δήμου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και της Γεωθήρα. 

     Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο όραμα, τη φιλοσοφία, το σχέδιο, το έργο και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής. 

      Επισήμανε ότι η περίοδος του εφησυχασμού, της αδράνειας, του μηδενικού έργου και της ακατάσχετης θεωρητικολογίας έμειναν στο παρελθόν και ότι μία νέα εποχή που τη χαρακτηρίζει η στοχευμένη δράση, η τεκμηριωμένη διεκδίκηση, η εξωστρέφεια και η αποτελεσματικότητα έχει ξεκινήσει για το Δήμο Θήρας . 

     Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την κυβέρνηση, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Σαντορίνη, με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση τους (όπως: η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, το έργο της οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων, το νέο λιμάνι, η μαρίνα, η δεύτερη γραμμή τελεφερίκ, το οδικό δίκτυο, η αξιοποίηση των αρχαιολογικών πόρων, η αναβάθμιση της σχολικής στέγης κ.λ.π) 

     Η καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση στην καθαριότητα, ο καλλωπισμός των κοινόχρηστων χώρων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, υπήρξαν προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής τα δύο προηγούμενα χρόνια. 

     Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η ψηφιακή οργάνωση όλων των λειτουργιών του Δήμου, η ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, συνιστούν τις σημαντικότερες καινοτόμες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί ο Δήμος. 

     Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του Δημάρχου έγινε στις δράσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης και εμπλουτισμού του τουριστικού της προϊόντος, καθώς και σε ενέργειες προβολής και προώθησης της Σαντορίνης, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού Αναφέρθηκε στις δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, στο πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων και των ζώων εργασίας.   

     Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, για τη συνδρομή τους στο έργο του Δήμου ,όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, τους χορηγούς των κοινωνικών δράσεων και των δράσεων εξωστρέφειας και προβολής της Σαντορίνης, τους εθελοντές αλλά και τους απλούς πολίτες, την Εκκλησία και διακεκριμένους Σαντορινιούς επιστήμονες. 

     Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και του οράματος της, προκειμένου να διασφαλίσει το βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης, με ποιότητα ζωής και ευημερία για όλους. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν