Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη (Δήμος) - Αν. Σιγάλας: "Κύριε Τσίπρα, αδικείτε την Σαντορίνη..."

Σαντορίνη (Δήμος) – Αν. Σιγάλας: “Κύριε Τσίπρα, αδικείτε την Σαντορίνη…”

|

Ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα – επικεφαλής της Αντιπολίτευσης –  παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας, που αδικεί το νησί – Αν. Σιγάλας “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας”

Δευτέρα απόγευμα… Στην Ελληνική Βουλή και συζήτηση για το θέμα της πανδημίας… Ομως, ο χρόνος γυρίζει πίσω… Και μεταφερόμαστε στην Σαντορίνη, εκεί οπου σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό. Και μίλησε για την ασφάλεια που εκπέμπει η Ελλάδα στο εξωτερικό…

Ομως, αυτή η επιλογή προκάλεσε χθες την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα… Και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πέταξε την μπηχτή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υπέρογκο κόστος εκδήλωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε επιμόνως να φέρει στη Βουλή τα ποσά, λέγοντας ότι πληροφορείται για τιμολόγια αξίας 15.000 ευρώ που κόπηκαν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου από ένα μόνο… βενζινάδικο!

Και μπορεί ο Μητσοτάκης, να μην έφερε (έως τώρα) τα τιμολόγια, ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, όμως αντέδρασε. Και με ανακοίνωσή του τόνισε ανάμεσα στα άλλα ” Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας.  Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και καταδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε. Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 38.797,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της δαπάνης για κάθε είδους υπηρεσία που παρασχέθηκε προς το Δήμο Θήρας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης”.

Ενώ για το θέμα του …βενζινάδικου τόνισε ”  Σχετικά με την ειρωνική αναφορά του κ. Τσίπρα σε “βενζινάδικο που εξέδωσε τιμολόγιο 15.000,00 €” διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σαντορινιά εταιρεία με πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα (διοργάνωση εκδηλώσεων, εκμετάλλευση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, παροχή υπηρεσιών συμβούλων πληροφορικής, κ.λ.π.) μεταξύ των οποίων και η εκμετάλλευση πρατηρίου υγρών καυσίμων. Το τιμολόγιο που εκδόθηκε αναφέρεται αναλυτικά στις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρεία και φυσικά δεν αφορά στην προμήθεια καυσίμων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κου Αντώνη Σιγάλα αναφέρει:

“Αδικείτε τη Σαντορίνη κε Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι “η εκδήλωση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, που διοργανώθηκε στη Σαντορίνη με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στις 13 Ιουνίου, κόστισε πολύ ακριβά και επιβάρυνε το δημόσιο κορβανά”.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πολυάριθμη παρουσία συζύγων και συγγενών υπουργών που έκαναν διακοπές δημοσία δαπάνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και καταδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε.

Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 38.797,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας.

Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της δαπάνης για κάθε είδους υπηρεσία που παρασχέθηκε προς το Δήμο Θήρας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σχετικά με την ειρωνική αναφορά του κ. Τσίπρα σε “βενζινάδικο που εξέδωσε τιμολόγιο 15.000,00 €” διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σαντορινιά εταιρεία με πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα (διοργάνωση εκδηλώσεων, εκμετάλλευση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, παροχή υπηρεσιών συμβούλων πληροφορικής, κ.λ.π.) μεταξύ των οποίων και η εκμετάλλευση πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Το τιμολόγιο που εκδόθηκε αναφέρεται αναλυτικά στις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρεία και φυσικά δεν αφορά στην προμήθεια καυσίμων.

Είναι τουλάχιστον ατυχές το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγει στο δημόσιο λόγο του, ανακρίβειες που είχαν γραφεί την εποχή εκείνη από το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ “η Αυγή”.

Σχετικά με την φιλοξενία συζύγων και συγγενών υπουργών στην Σαντορίνη, δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι υπουργοί που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό αναχώρησαν αυθημερόν από το νησί, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Σημειώνουμε δε ότι ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης με πληθώρα δημοσιογράφων και συνεργατών, παρέμεινε στο νησί προκειμένου να συμμετέχει στην σημαντική εκδήλωση “Santorini – Plastic Free” που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, 14 Ιουνίου και για την οποία ο Δήμος Θήρας δεν επιβαρύνθηκε επιπλέον οικονομικά.

Απαντώντας στην εύλογη απορία σχετικά με το πολύ χαμηλό κόστος μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης μας δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης, που είτε αφιλοκερδώς είτε σε τιμή κόστους, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εκδήλωσης.

Αντίστοιχες ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλονται και στους απλούς πολίτες-εθελοντές, που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στη επιτυχία της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση, στην οποία αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο ο κ. Τσίπρας, απετέλεσε επικοινωνιακό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ενίσχυσε καταλυτικά την εικόνα της χώρας μας και της Σαντορίνης ως υγειονομικά ασφαλών τουριστικών προορισμών.

Φιλοξενήθηκαν πλέον των ογδόντα ανταποκριτών από τα κορυφαία παγκοσμίως Μέσα Ενημέρωσης τα οποία πρόβαλαν την ελκυστική εικόνα της Σαντορίνης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας σε εκατομμύρια δυνητικούς επισκέπτες του πλανήτη.

Ειλικρινά μας θλίβει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας με τα όσα σχετικά ανέφερε στη Βουλή, αδίκησε την Σαντορίνη και προσέβαλε τον Δήμο και τους Σαντορινιούς, υπονοώντας ότι υπήρξαμε συνεργοί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με αφορμή την εκδήλωση της 13ης Ιουνίου.

Είναι άδικο για όλους μας εδώ στην Σαντορίνη που δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο , την οικονομία ζωντανή και την αισιοδοξία μας για το μέλλον ακέραιη”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα