Σαντορίνη: Έρχονται κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της Οίας

“Πέραν των μεγάλων προβλημάτων αστυνομικής φύσεως που αντιμετωπίζει το χωριό μας, όπως κλοπές, παράνομο εμπόριο, επαιτεία, κυκλοφοριακό χάος, ενδεικτικά αναφέρουμε την καταστρατήγηση της μονοδρόμησης της εισόδου της Οίας. Η παραβατικότητα στη μονοδρόμηση της Οίας, εκτός της επικινδυνότητας που αυτή ενέχει, δημιουργεί σωρεία επιπρόσθετων προβλημάτων. Νομοταγείς οδηγοί έρχονται καθημερινά σε αντιπαράθεση με θρασύτατους παραβάτες, καταλήγοντας σε διαπληκτισμούς, ακόμα και συμπλοκές με απρόβλεπτα αποτελέσματα.” Ποιος το λέει αυτό; Μα ποιος άλλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οίας, ο οποίος προχώρησε πρόσφατα σε έκδοση ανοιχτής επιστολής προς τον Δήμαρχο Θήρας, τον Έπαρχο Θήρας και το Α.Τ. Θήρας…

Ο λόγος; Προφανής… Η έλλειψη αστυνόμευσης στην Οία, μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές όχι μόνο της  Σαντορίνης ή των Κυκλάδων αλλά και της Ελλάδας. Και όπως είναι λογικό, με την υποστελέχωση που υπάρχει στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης, η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική…

Και παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει περίπου στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου (σ.σ. για τη Σαντορίνη κάτι τέτοιο δεν ισχύει) οι κάτοικοι της Οίας είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν το σκοινί… Πόσο; Αρκετά… Ζητούν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου επαρκή αστυνόμευση ώστε να εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή ρύθμιση και να διασφαλίζεται η τάξη. Και ως πρώτη κίνηση θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα (18/09, 17:00) κινητοποίηση στην είσοδο της μονοδρόμησης της Οίας, αποτρέποντας ειρηνικά τους παραβάτες να εισέρχονται στο χωριό ενάντια στη μονοδρόμηση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση με θέμα «Κινητοποίηση των Πολιτών της Οίας ενάντια στην παραβατικότητα της μονοδρόμησης του χωριού και τον κίνδυνο ατυχημάτων, διενέξεων και βίαιων επεισοδίων» και με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου ;

« Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την εγκληματική έλλειψη αστυνόμευσης της Οίας, που εξαναγκάζει τους πολίτες και τους επισκέπτες να διαβιούν σε καθεστώς απόλυτης αναρχίας,  όπου η έννοιες της ευταξίας, της ασφάλειας, της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας τελούν καθημερινά εν αμφιβόλω, κλονίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το αίσθημα εμπιστοσύνης στο ευνομούμενου κράτος.

Πέραν των μεγάλων προβλημάτων, αστυνομικής φύσεως που αντιμετωπίζει το χωριό μας, όπως κλοπές, παράνομο εμπόριο, επαιτεία, κυκλοφοριακό χάος, ενδεικτικά αναφέρουμε την καταστρατήγηση της μονοδρόμησης της εισόδου της Οίας.

Η παραβατικότητα στη μονοδρόμηση της Οίας εκτός της επικινδυνότητας που αυτή ενέχει, δημιουργεί σωρεία επιπρόσθετων προβλημάτων. Νομοταγείς οδηγοί έρχονται καθημερινά σε αντιπαράθεση με θρασύτατους παραβάτες, καταλήγοντας σε διαπληκτισμούς, ακόμα και συμπλοκές με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου,

Αλλά ως εδώ…

Σαν υπεύθυνοι πολίτες δεν ανεχόμαστε πλέον αυτή την άθλια κατάσταση που μας χωρίζει σε αντιμαχόμενες κατηγορίες νομοταγών ή και παραβατικών οδηγών, και αναλαμβάνουμε δράση.

Απευθύνουμε έκκληση στην Αστυνομική δύναμη Θήρας και τον Δήμαρχο να σταθούν προ των ευθυνών τους και να επέμβουν άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα για να αποκαταστήσουν τη διασαλευμένη κυκλοφοριακή (και όχι μόνο) τάξη.

Απαιτούμε την τήρηση του νόμου αδιακρίτως και με παραδειγματική αυστηρότητα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Πολιτών της Οίας καλεί τούς κατοίκους σε κινητοποίηση με σκοπό την αφύπνιση των υπηρεσιών σας  ώστε ο νόμος να τηρείται από όλους.

Την Τρίτη 18/9/2018 θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο της μονοδρόμησης της Οίας στις 5 το απόγευμα και θα αποτρέπουμε ειρηνικά τους παραβάτες από την είσοδο στο χωριό ενάντια στη μονοδρόμηση. Σας παρακαλούμε να στείλετε δυνάμεις σας για να περιφρουρήσουν την ειρηνική συγκέντρωση και να διαφυλάξουν την τάξη.

Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίζονται μέχρις ότου αποφασίσετε να αποστείλετε όργανα που θα διατηρούν την τάξη και θα εφαρμόζουν το νόμο και την κυκλοφοριακή ρύθμιση που εσείς μας επιβάλλατε. Το Δ. Σ. Των «Πολιτών της Οίας»

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Santorinipress.gr (φωτογραφία wikipedia.org) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News