Σαντορίνη: Η κλειδωμένη πόρτα του σχολείου από τους Χρυσαυγίτες

Το είχαμε αναφέρει χθες όταν και παραθέσαμε τις ανακοινώσεις από το ΚΚΕ Θήρας και Νοτίου Αιγαίου… Τα σκηνικά της 28ης Οκτωβρίου έστω και σε μικρότερη κλίμακα επαναλήφθηκαν στο Εμπορείο της Σαντορίνης… Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν και πάλι το θαύμα τους την περασμένη Κυριακής… Με προειδοποιήσεις προς γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να μην πάρει την σημαία και πάλι μαθητής μην ελληνικής καταγωγής… Στη πράξη; Το μόνο που έκαναν ήταν να κλειδώσουν την πόρτα του σχολείου με οξυγονοκόλληση. Ούτε παιδιά δημοτικού πραγματικά δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο…  Ενώ για να δώσουν έναν ξεχωριστό τόνο έριξαν και λάδια μπροστά στην είσοδο (!!!) Για γέλια πραγματικά αυτές οι αντιδράσεις…

Και όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, συνεργείο από την Πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού με τη συνδρομή της Αστυνομίας (σ.σ. έτσι κι αλλιώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα λόγω της προειδοποίησης) άνοιξαν την πόρτα…

Ας δούμε τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Θήρας με την υπογραφή της προέδρου Ανθής Πατραμάνη και του γγ Νίκου  Μπακόπουλου…

 «Το πρωί της 25ης Μαρτίου οι καθηγητές και οι Διευθύντρια του Γυμνασίου Εμπορείου βρήκαν την πόρτα του σχολείου σφραγισμένη με ηλεκτροσυγκόλληση και λάδια ριγμένα μπροστά σε αυτή ώστε να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση της παρέλασης με σημαιοφόρο μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία.

Οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν, έγινε κλήση της Πυροσβεστικής, το σχολείο άνοιξε και συνόδευσαν τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών.

Ας σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου επιδοκίμασε την έστω και καθυστερημένη εμφάνιση του Γυμνασίου με χειροκροτήματα.

Το κλίμα ασφαλώς χαρακτηριζόταν από ένταση που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των μαθητών οι οποίοι φοβισμένοι εγκατέλειψαν το χώρο του σχολείου.

Για ακόμη μία φορά η αστυνομία παρά την έγκαιρη ενημέρωσή της και τις προηγούμενες ρητές διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Έτσι για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου δεν παρέλασαν υπό την απειλή επεισοδίων.

Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο.

Συγχαίρουμε το Σύλλογο Διδασκόντων για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε και διασφάλισε ένα ήρεμο κλίμα αλλά και την προστασία των μαθητών του σχολείου.

Σε τέτοια φλέγοντα θέματα θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος και επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα αφού στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διαμόρφωση πολύπλευρης προσωπικότητας με βάση τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές αρχές.

Σ' ένα τέτοιο πεδίο αναφοράς, δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού μιας σχολικής κοινότητας αφού κάθε άλλο παρά συντελεί στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαθητών, πολύ περισσότερο εκείνων που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών.

Καταδικάζουμε κάθε έκφραση περιφρόνησης, μισαλλοδοξίας και φανατισμού και απαιτούμε σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα εθνικισμού. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ελληνική παιδεία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News