Σαντορίνη: Η παραλαβή του αντλιοστασίου ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο

Η παραλαβή του αντλιοστασίου για την Μονάδα Αφαλάτωσης στα Φηρά Σαντορίνης άναψε φωτιά. Όχι, ότι δεν υπήρχε άλλη αφορμή. Όμως, τώρα έχουμε απαντήσεις και το θερμόμετρο ανεβαίνει… Χθες, η «Θηραϊκή Πολιτεία» του πρώην Δημάρχου Νίκου Ζώρζου με ανακοίνωσή της ανέφερε ανάμεσα στα άλλα «Η παραλαβή του νέου αντλιοστασίου της αφαλάτωσης των Φηρών, έργο που προγραμματίστηκε και προετοιμάστηκε κατά την θητεία μας, αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς που βλέπουμε την συνέχεια και την ολοκλήρωση έργων αυτής της περιόδου» και στη συνέχεια παρέθεσε πίνακα με έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν σχέση με τις υποδομές στη Σαντορίνη και όπως τονίζεται «παραθέτουμε τα έργα της ΔΕΥΑΘ τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, έργα που προγραμματίστηκαν και σχεδιαστήκαν κατά την δημοτική μας θητεία. Επίσης παραθέτουμε τις έτοιμες μελέτες που αφήσαμε στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ  και ευχόμαστε να  προχωρήσει η υλοποίησή τους».

Και τι; Πιστεύατε ότι δεν θα υπήρχε απάντηση; Ο Μανόλης Ορφανός, πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας  «Ότι δεν παρήγαγε επί 9 χρόνια Δημαρχίας του, ο Νικόλαος Ζώρζος αποφάσισε να το πράξει τώρα .. και πάλι όχι με έργα.. αλλά με αναρτήσεις και Δελτία Τύπου».  Και πρόσθεσε «Τον ενημερώνουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός έχει και ήθος και εντιμότητα.. και επιπλέον δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη να καρπωθεί οποιοδήποτε έργο που δεν φέρει την σφραγίδα του".

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το γραφείο Τύπου του κου Ορφανού αναφέρει: «Ότι δεν παρήγαγε επί 9 χρόνια Δημαρχίας του, ο Νικόλαος Ζώρζος αποφάσισε να το πράξει τώρα .. και πάλι όχι με έργα.. αλλά με αναρτήσεις και Δελτία Τύπου.

Δημοσιοποίησε μια σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί από την ΔΕΥΑΘ θεωρώντας ότι μπορεί κάποιος να τα καρπωθεί.

Τον ενημερώνουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός έχει και ήθος και εντιμότητα.. και επιπλέον δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη να καρπωθεί οποιοδήποτε έργο που δεν φέρει την σφραγίδα του.

Ας αποσαφηνίσουμε ωστόσο στον πρώην Δήμαρχο τα εξής:

-Έργο παράγεις και όταν υλοποιείς με ταχείς ρυθμούς συμβάσεις.

-Τα προγράμματα δεν είναι έργα.

-Γιατί δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα όσα αναφέρει;;

Μάλλον δεν πρόλαβαν εννέα (9) χρόνια.

Και κάτι τελευταίο..

Μας δίνει αμέριστη ικανοποίηση το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος συνεχίζει να «ενοχλείται» και να στοχοποιεί τον Μανόλη Ορφανό.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε όπως και προεκλογικά προς την σωστή κατεύθυνση.. Και αποχαιρετούμε τον Δήμαρχο των μελετών και της γραφειοκρατίας».  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News