Σαντορίνη - ΚΚΕ: Δώστε οριστική λύση στο στεγαστικό των πυροσβεστών

Επιτακτική είναι ανάγκη για την εξεύρεση οριστικής λύσης στη στέγαση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρει:

«Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στο σημαντικό πρόβλημα διαβίωσης και συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουν, επί τρία συναπτά έτη, οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα της Σαντορίνης, έχει υποχρεώσει το Κόμμα μας να καταθέσει αλλεπάλληλες Ερωτήσεις για το ζήτημα αυτό.

Στις 18 Μάρτη, οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι μετά από όσα έχουν υποστεί τα τρία αυτά έτη μέσα στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, που υποχρεώθηκαν να διαβιούν και να εργάζονται, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πιο απαξιωτική και απάνθρωπη πράξη που θα μπορούσε να υποστεί δημόσιος λειτουργός. Στην κυριολεξία πετάχτηκαν στο δρόμο ακόμη και από αυτές τις άθλιες εγκαταστάσεις των κοντέινερ.

Το Κόμμα μας παρενέβη για ακόμη μία φορά για την αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη με την από 19-03-2020 υπ. αριθ. 5032 Ερώτησή του. Το αρμόδιο υπουργείο, με την υπ. αριθ. πρωτ.: 16748 Φ.109.64 από 30 Μάρτη 2020 απάντησή του, επιχειρεί να αποποιηθεί των υποχρεώσεών του για τη στέγαση των υπαλλήλων και να οικειοποιηθεί ενέργειες και πρωτοβουλίες τρίτων που έδιναν προσωρινή λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των εκδιωχθέντων υπαλλήλων.

Στις 4 Μάη 2020, όταν οι δύο εκ των υπαλλήλων υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη μία από τις δύο κατοικίες, που είχαν παραχωρηθεί ανιδιοτελώς από ιδιώτες της περιοχής, το Κόμμα μας παρενέβη για ακόμη μία φορά μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν εκ νέου στον δρόμο όλοι οι φιλοξενούμενοι υπάλληλοι, από τη στιγμή που εξέπνεε οι προθεσμία παραχώρησης των δύο κατοικιών.

Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην Ερώτηση του ΚΚΕ και φυσικά δεν έχει βρει οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών, παρότι βρισκόμαστε ήδη μία βδομάδα πριν λήξει η παράταση που έδωσε ο κάτοχος του μοναδικού πλέον ακινήτου για τη φιλοξενία τους. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που αδυνατούν να βρουν λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα εξαιτίας του υπέρογκου κόστους ενοικίασης ακινήτων στη Σαντορίνη, να πεταχτούν για ακόμη μία φορά στο δρόμο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της μνημειώδους αδιαφορίας που επιδεικνύει για την πολύχρονη ταλαιπωρία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όσους υπαλλήλους μετατίθενται με πρωτοβουλία της και να λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών της ΠΥ Αερολιμένα Σαντορίνης, ώστε να μη βρεθούν για ακόμη μία φορά στο δρόμο;».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα 902.gr