Σαντορίνη - Μ. Ορφανός: "Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός"

"... Θεωρούμε πως, αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, έχουμε όλοι χρέος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την τοπική μας οικονομία, τους επιχειρηματίες , τους καταστηματάρχες αλλά και τους εργαζόμενους στα νησιά μας. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πέπλο προστασίας πάνω από τη Σαντορίνη και την Θηρασία, ο καθένας με τις δυνάμεις που έχει.... "  

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, σε τοποθέτησή του, ο Μανώλης Ορφανός, επικεφαλής της ΔΕΥΑ Θήρας και βέβαια μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και με αφορμή την έξαρση της πανδημίας όσον αφορά τα κρούσματα που καθημερινά ανακοινώνονται στα νησιά. Ο Δήμος Θήρας είναι στο πορτοκαλί, όπως άλλωστε και η Περιφερειακή Ενότητας Θήρας και όπως αναφέραμε και χθες όπου είχε 14 κρούσματα " έχει 158 (σ.σ. δεκαέξι σερί ημέρες με έστω ένα κρούσμα) τις πρώτες 17 ημέρες του Ιουλίου και ποτέ άλλοτε (από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο) δεν ήταν σε τέτοια εικόνα..."

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Ορφανού μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media 

Με στόχο την προβολή αλλά και την προστασία από ανυπόστατες φήμες των νησιών μας και χωρίς καμιά διάθεση αυτοπροβολής, αποφασίσαμε με επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά μας.

Έτσι εμφανιστήκαμε αυτό το τετραήμερο στις πρωινές εκπομπές του ANT1 , του OPEN, της ΕΡΤ του MEGA και θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις τις επόμενες μέρες.

Θεωρούμε πως, αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, έχουμε όλοι χρέος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την τοπική μας οικονομία, τους επιχειρηματίες , τους καταστηματάρχες αλλά και τους εργαζόμενους στα νησιά μας.

Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πέπλο προστασίας πάνω από τη Σαντορίνη και την Θηρασία, ο καθένας με τις δυνάμεις που έχει.

Προσωπικά εγώ αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης, είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να στηρίξουμε την προσπάθεια.

Απαραίτητη προϋπόθεση : να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι. Καλή και όμορφη Κυριακή σε όλους μας !!! 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News