Σαντορίνη - Μ. Ορφανός: "Να μπουν μόνιμοι ελεγκτές στις πύλες εισόδου του νησιού"

"... θα παρακαλούσαμε θερμά, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, και ει δυνατόν, να εγκαταστήσετε στο νησί μας, σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου - λιμάνι και αεροδρόμιο - και για όσο χρόνο χρειαστεί, μόνιμους ελεγκτές, που θα ελέγχουν με τεστ COVID-19 την πορεία της πανδημίας, έτσι ώστε το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας του νησιού να φτάσει παντού. Με τον τρόπο αυτόν θα ελεγχθούν τα κρούσματα που πλήττουν τη νησί της Σαντορίνης, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη μετακίνηση των επιβατών που διαθέτουν ειδική άδεια από και προς το νησί. Μια τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε συνολικά την οικονομία του νησιού, αλλά το σπουδαιότερο, θα ενίσχυε την εικόνα της ασφαλούς τουριστικής περιόδου που έχει ανάγκη η χώρα την κρίσιμη αυτή περίοδο...".

Είναι η πρόταση που περιλαμβάνεται στην ανοιχτή επιστολή του Μανώλη Ορφανού - δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήρας, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» - σχετικά με τα κρούσματα που έχουν κατακλύσει την Σαντορίνη... Επιστολή που απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης ώστε να ξεπεράσει η Σαντορίνη τον σκόπελο που αντιμετωπίζει αυτή τη περίοδο...

Αναλυτικά η επιστολή (σ.σ. μπορείτε να την βρείτε και στο τέλος του άρθρου σε pdf) του κου Ορφανού:

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήρας, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά», θα ήθελα με την ανοικτή αυτή επιστολή μου, να σας γνωστοποιήσω πως οι συμπολίτες μου, που καθημερινά παρακολουθούν το νησί μας στον πίνακα αύξησης κρουσμάτων από τον Κορονοϊό, βρίσκονται σε εξαιρετικά έντονη ανησυχία.

"Η Σαντορίνη, ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και δη από τους κορυφαίους της Ελλάδας, θα πρέπει άμεσα να καταστεί και πάλι μέχρι το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου ως ο πλέον ασφαλής υγειονομικά προορισμός. Το νησί άλλωστε δίνει τον πλέον θετικό τόνο στα ετήσια έσοδα της χώρας μας, τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Η ζωτικής σημασίας κινητοποίηση σας, θα βοηθήσει, ώστε μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού να προτιμήσουν όπως κάθε χρόνο το νησί, το οποίο άλλωστε προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική και απαράμιλλη ομορφιά, από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και αν έρχονται αυτοί.

Για τους παραπάνω λόγους, και φυσικά λόγω της ευαισθησίας που είμαι βέβαιος πως σας διακρίνει στα θέματα αυτά, θα παρακαλούσαμε θερμά, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, και ει δυνατόν, να εγκαταστήσετε στο νησί μας, σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου - λιμάνι και αεροδρόμιο - και για όσο χρόνο χρειαστεί, μόνιμους ελεγκτές, που θα ελέγχουν με τεστ COVID-19 την πορεία της πανδημίας, έτσι ώστε το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας του νησιού να φτάσει παντού. Με τον τρόπο αυτόν θα ελεγχθούν τα κρούσματα που πλήττουν τη νησί της Σαντορίνης, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη μετακίνηση των επιβατών που διαθέτουν ειδική άδεια από και προς το νησί.

Μια τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε συνολικά την οικονομία του νησιού, αλλά το σπουδαιότερο, θα ενίσχυε την εικόνα της ασφαλούς τουριστικής περιόδου που έχει ανάγκη η χώρα την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός άλλωστε, επέλεξε να πραγματοποιήσει το άνοιγμα της προηγούμενης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, εδώ, από το νησί της Σαντορίνης, αναδεικνύοντας και σηματοδοτώντας την ποιότητα του νησιού μας, την ασφάλεια της υγείας, και την προστασία από την πανδημία που μπορεί να εξασφαλίσει η χώρα μας για τους επισκέπτες της. 

Κύριε πρόεδρε Είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσετε προσωπικά και με τη δέουσα προσοχή το αίτημα μας, για μόνιμη εγκατάσταση άνευ χρονικού ορίου, κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΟΔΥ, στις πύλες εισόδου του νησιού μας, έτσι ώστε η νέα τουριστική περίοδος να ανοίξει και πάλι με την ασφάλεια και την εγγύηση του ΕΟΔΥ. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο σας".

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News