Σαντορίνη - Μαν. Ορφανός: Ερχεται ολική καταστροφή για τους αγροτικούς δρόμους

«Σε απόγνωση και με ορατό τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής τους έχουν οδηγηθεί οι Αμπελουργοί του νησιού, καθώς έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πρόσβαση τους μέσω των αγροτικών οδών στους αμπελώνες τους, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών». Ποιος το αναφέρει αυτό και που; Ο λόγος στον υποψήφιο Δήμαρχο Θήρας, Μανώλη Ορφανό, ο οποίος έστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον το Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο (κοινοποίηση την Ένωση Αγροτικών Θηραϊκών Προϊόντων) με θέμα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι στο νησί της Σαντορίνης.. Και όπως είναι λογικό ζητάει τι παρεμβάσεις έχουν γίνει και τι προβλέπεται στο άμεσο μέλλον ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά και οι συνθήκες εργασίας των αμπελουργών…

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική επιστολή…

"Αξιότιμε κε Δήμαρχε, σε απόγνωση και με ορατό τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής τους έχουν οδηγηθεί οι Αμπελουργοί του νησιού, καθώς έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πρόσβαση τους μέσω των αγροτικών οδών στους αμπελώνες τους, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Πιστεύουμε πως πρέπει άμεσα να δοθεί έστω μια προσωρινή λύση, με διάνοιξη των οδών, ώστε να έχουν πρόσβαση για τις εργασίες που απαιτούνται σε συγκεκριμένο χρόνο.

Η υφιστάμενη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν τους επιτρέπει με κανένα μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο να πλησιάσουν στους αμπελώνες τους για να κάνουν τις εργασίες που απαιτούνται.

Ζητούμε άμεση ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε ώστε να δώσετε έστω μια προσωρινή λύση στο μείζον πρόβλημα.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν έχει ληφθεί από την Δημοτική Αρχή οποιοδήποτε μέτρο για την ανάδειξη και στήριξη του παγκοσμίως φημισμένου προϊόντος του νησιού στο οποίο μάλιστα έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις, οδηγείται ένα μεγάλο επαγγελματικό κομμάτι του νησιού σε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα να προχωρήσετε σε ενέργειες που έστω και προσωρινά θα διευκολύνουν το έργο τους και στη συνέχεια να προχωρήσετε στα απαιτούμενα έργα που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα τους. Εν αναμονή της απαντήσεώς σας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News