Σαντορίνη - ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: "Το Πολυτεχνείο δεν δικαιώθηκε ακόμη, μην στέκεσαι θεατής"

Ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική - Συμμαχία Θήρας, με σεβασμο στην υγειονομική προστασία του συνόλου, αλλά και με άσβηστες τις μνήμες και τις αξίες του Πολυτεχνείου βρεθήκε στην πλατεία Σαρπάκη για να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στην επέτειο της εξέγερσης των νέων εκείνου του Νοέμβρη του 1973 που έχει σημαδέψει τις ζωές όλων μας !!! Και με την γροθιά σηκωμένη - ως ένδειξη σεβασμού και προς τον Μανώλη Γλέζο - το σύνθημα που ακούστηκε ήταν "δεν θα περάσει ο Φασισμός!!"

Νωρίτερα είχαμε την αποστολή του μηνύματος από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θήρας που αναφέρει:

"Σήμερα 47 χρόνιαμετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλούμαστε, όχι μόνο να σταθούμε στους τότε αγώνες για Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά να δούμε και να συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα. Όσο και να θέλει κάποιος να ωραιοποιήσει την σημερινή κατάσταση, η πραγματικότητα θα τον προσγειώσει αμέσως.

Ο μεταπολιτευτικός κύκλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας παρέδωσε στην χειρότερη οικονομική χρεοκοπία, παράγωγο της φιλελεύθερης άκρατης πολιτικής, τόσο στην οικονομία όσο και στη μείωση των δημοκρατικών θεσμών. Άνοδος της ακροδεξιάς, τύπου Χ.Α, όσο και ακροδεξιές πρακτικές από την σημερινή κυβέρνηση: μία κυβέρνηση όπου έχουν βρει καταφύγιο χουντικά κατάλοιπα. Υπουργοί με σχέσεις στην χούντα του Παπαδόπουλου πραγματεύονται σήμερα φορώντας φιλελεύθερο κουστούμι... Εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα καταργούνται.

Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, μέσα στη λαίλαπα της ανεργίας, δείχνει καθαρά τον δρόμο που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση. Οι πειραματισμοί της Κεραμέως στο χώρο της παιδείας μόνο γέλιο και θυμό φέρνει. Στο χώρο των μικρομεσαίων τα δύο καθολικά lockdown, έφεραν την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, χωρίς καμία πρόνοια για αυτούς.  Κατά την Ν.Δ. αυτό είναι κανονικότητα, για μας παραλογισμός. Είναι αυτονόητο δικαίωμα να ζούμε σε μία χώρα που διέπεται από νόμους χωρίς να μας στερεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  σ' αυτή την νέα αναζήτηση – διεκδίκηση, έχει βάλει στόχο, εκτός από την συνεχή πάλη για μια δημοκρατική πορεία της χώρας, να καλέσει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συμμετέχει σ' αυτή τη νέα πορεία. Από το 1973 και την γενιά του Πολυτεχνείου, η χώρα βίωσε  οικονομικές κρίσεις, αλλά μας έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα ότι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος.

Η χώρα μας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ανεργία, κλειστά μαγαζιά, και καταχρεωμένα νοικοκυριά, καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς πρόληψη και προγραμματισμό, σαν να πηγαίνουμε ξυπόλητοι στα αγκάθια. Δεν φτάνει να είμαστε νοητά αλληλέγγυοι, αλλά να συμμετέχουμε και σε ένα νέο ξεκίνημα, όπου στόχο θα έχει την αντίσταση σε πρακτικές εξόντωσης  των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και της οικονομικής μας ευμάρειας.

Μετά από 47 χρόνια καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια χώρα με περισσότερη δημοκρατία και πιο περήφανους πολίτες. Το Πολυτεχνείο δεν δικαιώθηκε ακόμα, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα. Μην στέκεσαι παθητικός θεατής. Δεν ωφελεί να βλέπουμε την όλο και χειρότερη πορεία από μέρα σε μέρα. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας. Ένωσε την φωνή σου και πάλεψε μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συντονιστική επιτροπή

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News