Σαντορίνη: Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για θέματα υποδομών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες (12/02) το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ποια είναι αυτά; Πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

Εξετάστηκε επίσης η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι, ενώ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι. Ζητήθηκε τέλος η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί.

Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κκ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες. Aπό τη Σαντορίνη στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Λευτέρης Αναπλιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Καραμολέγκος και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Χρήστος Μαρκοζάννες.