Σαντορίνη: Τέλος οι οικοδομικές εργασίες στη Καλντέρα

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση από το Δήμο Θήρας δεν έχει άμεση σχέση με τον Κορωνοϊό... Κι αυτό γιατί τέτοιες ημέρες, θεωρητικά η κίνηση των επισκεπτών έχει ξεκινήσει, όλα τα ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα είναι ανοιχτά, οπότε δεν μπορούν να γίνονται εργασίες... Και δη Οικοδομικές. Η ανακοίνωση είθισται να εμφανίζεται στα μέσα Μαρτίου. Όμως ελέω Κορωνοϊού είχαμε παράταση, κάτι που διαβάζουμε και στην σχετική ανακοίνωση.. Κι ενώ σε Μύκονο, Κέα ακόμη και στη Μήλο, υπήρξε πρόταση για διακοπή εργασιών, στη Σαντορίνη ουσιαστικά σταματούν μόνο οι εργασίες στη Καλντέρα... 

Ας δούμε τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας .. 

Σε εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Θήρας «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας καθαριότητας – εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών – Ανακύκλωσης Δήμου Θήρας.» (Αριθμός Απόφασης του ΔΣ: 168/2011), διακόπτονται οι πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες στην περιοχή της Καλντέρας από τις 16/03/2020 και εντεύθεν.

Στη φετινή χρονιά, εξαιτίας της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζουμε λόγω του κορωνοϊού, ο Δήμος Θήρας επέδειξε κατανόηση και ανοχή προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς οικοδομικές εργασίες και να ασφαλιστούν τα εργοτάξια.

Αν και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από 16 Μαρτίου έως σήμερα θεωρείται αρκετό ώστε οι υποκείμενοι στην Κανονιστική Απόφαση να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες τους, δίνουμε εν τούτοις, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, παράταση αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ημερών (δηλαδή 2 και 3 Απριλίου 2020) για την πλήρη συμμόρφωση όλων.

Πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας, δηλαδή από τις 4/4/2020 ουδεμία παρέκκλιση από τα οριζόμενα στην Κανονιστική Απόφαση θα γίνει ανεκτή. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες αυστηρές από την Κανονιστική Απόφαση, κυρώσεις.