Σαντορίνη - Ξανθός: Ενταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ

Ο Ανδρέας Ξανθός - πρώην υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - βρέθηκε στην Σαντορίνη και μαζί με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο αλλά και τον Αντώνη Γάκη -  Μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία - επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο του νησιού και μίλησαν με τα μέλη της διοίκησης, τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου. Και; " Η ένταξη του Γενικού νοσοκομείου Θήρας (ΓΝΘ) στο Εθνικό σύστημα Υγείας  (ΕΣΥ), είναι η απάντηση στην απαξίωση που δέχεται σήμερα το Νοσοκομείο Σαντορίνης".

Αυτό αναφέρει το δελτίο ενημέρωσης από τη Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θήρας και προσθέτει: 

"Την πάγια αυτή θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιβεβαίωσαν κατά την χθεσινή συνάντηση τους με την διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων (γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) ο Τομεάρχης υγείας,πρώην υπουργός υγείας, βουλεύτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός και ο βουλεύτης κυκλάδων του κόμματος Νίκος Συρμαλένιος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συναντήθηκαν επίσης με το Σύλλογο Στήριξης του Νοσοκομείου και τον Σύλλογο Νεφροπαθών.

Κατά τη συζήτηση στά γραφεία του συλλόγου στήριξης του ΓΝΘ διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων ως πρός τον ένα και μοναδικό στόχο την ευρυθμη λειτουργία  του ΓΝΘ, την ένταξη του στο ΕΣΥ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, παρουσία μελών της τοπικής οργάνωσης δεσμεύτηκαν να προωθήσουν στο κοινοβούλιο,την ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ,αίτημα που διεκδικεί όλη η κοινωνία της Σαντορίνης".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News