Σαντορίνη: Υποσχέσεις για τη παραχώρηση των στάβλων Καμαρίου στο Δήμο

Πρωτοβουλία για την παραχώρηση των στάβλων του Καμαρίου (φωτογραφία  Κώστας Κωνσταντινίδης, 11/7/2018) στον Δήμο Θήρας ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 10 Ιουλίου ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος, με συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, κατά την οποία επισημάνθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ όπου θα κατασκευασθούν κατοικίες για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο ενόψει της νέας σχολικής χρονάς, με τον Δήμαρχο κο Ζώρζο αρκετές φορές να έχει εκφράσει την αγωνία του για το τι θα συμβεί τον προσεχή Σεπτέμβριο όταν και θα έρθουν οι καθηγητές...

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, "ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών, όπου εκτός από το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Θήρας και των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί, επισήμανε την επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε πρωτοβουλία για την παραχώρηση των αγροτικών αποθηκών στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (στάβλοι), ενώ σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση αναμένεται να κινήσει η ΕΤΑΔ τις σχετικές διαδικασίες".

Στον κόκκινο κύκλο η έκταση όπου βρίσκονατι οι στάβλοι στο Καμάρι. Πηγή εικόνας χάρτη: Google Maps

Άλλα φλέγοντα για τη Σαντορίνη θέματα που έθιξε ο κος Ζώρζος στο πλαίσιο συναντήσεών του με στελέχη της κυβέρνησης αυτές τις μέρες στην Αθήνα, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών και το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα.

Στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη βασικό θέμα συζήτησης ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πρόσληψη τριών ατόμων επιστημονικού προσωπικού, που έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2017, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ επί μήνες χωρίς να έχουν εγκριθεί οι θέσεις. Ο Δήμαρχος Θήρας έθεσε δια ζώσης για μία ακόμη φορά το θέμα της επιτακτικής ανάγκης έγκρισης περισσότερων θέσεων επιστημονικού προσωπικού και ειδικότερα των Μηχανικών για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Και στην τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Θήρας, αυτή τη φορά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τέθηκε το θέμα της επίσπευσης της έγκρισης της μελέτης για την “Κρηπίδωση νοτίου μώλου καταφυγίου ψαράδων στη Βλυχάδα” προϋπολογισμού 315.000 €. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 24/11/2017, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει δεσμεύσει το αντίστοιχο κονδύλι για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, προχώρησε σε ενημέρωση για το γεγονός ότι έστειλε για μία ακόμη φορά χαρτί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου ζητάει να κυρηχτεί  η Δημοτική Κοινότητα Πύργου Καλλίστης, σε «Κατάσταση έκτακτης Πολιτικής Προστασίας». Ουσιαστικά μιλάμε για το λιμάνι του Αθηνιού αν και όπως είναι γνωστό από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή του... 

Με πληροφορίες από την ιστοσελιδα atlantea.news