Σέριφος: Οραμα, στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη

Η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Σερίφου, η στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη και η βελτίωση των υποδομών του νησιού αποτέλεσαν το τρίπτυχο της αναλυτικής ενημέρωσης που έκανε την περασμένη Κυριακή ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Λιβάνιος στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβάνιος, αφού παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία έως και τα τέλη Αυγούστου, αναφέρθηκε στα κύρια βήματα που θα ακολουθήσει ο Δήμος Σερίφου για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού με στοχευμένη συμμετοχή σε εκθέσεις (ελληνικές ή διεθνείς) με υποστήριξη από τους τοπικούς συλλόγους και για τις γενικότερες ενέργειες  προβολής, όπου θα «πρωταγωνιστούν» οι παρθένες παραλίες, τα αξιοθέατα και οι παραδοσιακοί οικισμοί, η ξεκούραση και η ηρεμία που αποπνέει το νησί, καθώς επίσης η ιστορία του και η παράδοσή του (μεταλλεία, local στοιχεία), ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα μονοπάτια.

Εξειδικεύοντας τη στρατηγική επίτευξης του στόχου, μεταξύ άλλων, πρότεινε και γνωστοποίησε τα ακόλουθα προς υλοποίηση: 

  • Ανάλυση αποτελεσματικότητας της συμμετοχής στις εκθέσεις (Feedback). Τουριστική καμπάνια μέσω Διαδικτύου & Τύπου, με προβολή στοιχείων που δομούν το Brand Name του νησιού. 
  • Δημιουργία επίσημης εφαρμογής (Application) Δήμου Σερίφου σε Android & Apple, ως o απόλυτος τουριστικός οδηγός του Δήμου όπου θα μπορούν να διαφημίζονται και οι επιχειρηματίες. 
  • Οργάνωση επισκέψεων από γνωστούς Bloggers & δημοσιογράφους από την Ευρώπη, με στόχο την προβολή του νησιού για την οποία ζήτησε τη στήριξη από τους επαγγελματίες του νησιού. 
  • Ολοκλήρωση μελέτης για το «γαιοπάρκο», μέσω Δικτύου Δάφνη: Δέκα διαδρομές. 
  • Καθαρισμός – Περιποίηση μονοπατιών. Πιστοποιημένη Σήμανση. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης έως τέλος Οκτωβρίου. Αναμονή έγκρισης χρηματοδότησης από πρόγραμμα Leader.

Σε ότι αφορά τα θέματα υποδομών στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, ο Αντιδήμαρχος έκανε αναφορά και στο θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για λειτουργία του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών (μαρίνας). Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, όπως είπε, είναι τα παρακάτω: Ανάθεση εκπόνησης Κανονισμού Λειτουργίας. Ανάθεση έκδοσης Άδειας Λειτουργίας. Πληρωμή τέλους για παροχή ρεύματος. Οικονομική μελέτη. Λήψη απόφασης για τη λειτουργία της.

Για όλα τα παραπάνω, επεσήμανε πως πρέπει να προβλεφθούν σχετικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2020.

Τέλος, σε ότι αφορά στις παραλίες, έδωσε έμφαση στο θέμα της καθαριότητας του νησιού, στο οδικό δίκτυο και τη στάθμευση, καθώς και στο θέμα της ενημέρωσης των επισκεπτών και έκλεισε την παρουσίασή του με τις κατευθύνσεις που αφορούν στην αλλαγή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Σερίφου.

Ο Δήμος Σερίφου ανανέωσε τη συνεργασία του με τον όμιλο MTC GROUP  σε επίπεδο τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής.

Δελτίο Ενημέρωσης / Φωτογραφία: discovergreece.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News