Σέριφος: σε αργία και αναστολή καθηκόντων ο Δήμαρχος κος Αντωνάκης

Περίπου πριν από έναν χρόνο, στις 8 Νοεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει την είδηση ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε επιβάλει αργία 15 ημερών για παράβαση καθήκοντος τον Δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη. Ο λόγος; Καταγγελία σύμφωνα με την οποία δύο υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί από το δήμο Σερίφου​ παρανόμως ως οδηγοί με σύμβαση ορισμένου χρόνου χρίστηκαν οδηγοί και εισπράκτορες του δημοτικού λεωφορείου του νησιού και πληρώνονταν - μετά από άτυπη συμφωνία με τον δήμο- από τις εισπράξεις των εισιτηρίων που έκοβαν κάνοντας δρομολόγια... Το ποσό που εισέπραξαν ήταν της τάξης των 7.000 ευρώ και κλήθηκαν να το επιστρέψουν, ενώ ο κος Αντωνάκης θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης που τον έθεσε σε 15νθημερη αργία…

Και τώρα ήρθε η ώρα της οριστικής απόφασης… Όπως σημειώσαμε και πέρυσι, ο Δήμαρχος Σερίφου, με αίτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε αιτηθεί την αναστολή ώστε να μην εκτελεσθεί η απόφαση. Όμως, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αφού εξέτασε και απέρριψε την αίτηση του Δημάρχου ανακοίνωσε την απόφαση όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα giannisserfanto.blogspot.gr και αυτή είναι αργία και αναστολή των καθηκόντων του. Ήδη καθήκοντα Δημάρχου ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Γεροντάρης Μανώλης για όσο διάστημα θα βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων ο Δήμαρχος Αντώνης Αντωνάκης.

Και να προσθέσουμε ότι «η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από την ερώτηση που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά ο Δήμαρχος κος Αντωνάκης όχι μόνο δεν απάντησε αλλά αναζητούσε εν κρυπτώ μεθόδευση για να «κουκουλώσει» την υπόθεση εμπλέκοντας και τους οδηγούς. Μετά την άρνηση του Δημάρχου να απαντήσει η Λαϊκή Συσπείρωση παρέπεμψε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος μετά την κατάθεση του Δημάρχου παρέπεμψε τους οδηγούς σε δίκη για υπεξαίρεση, οι οποίοι πρόσφατα αθωώθηκαν από το πλημμελειοδικείο Μήλου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News