Σέριφος: Στηρίζει ο Δήμος την μάχη των Τηνιακών κατά των ανεμογεννητριών

Με επιστολή υποστήριξης, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Στυλιανός Λιβάνιος, ο Δήμος Σερίφου τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου, στον αγώνα που δίνουν αυτές τις ημέρες ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί των Βορείων Κυκλάδων. Η επιστολή έχει σημερινή ημερομηνία και όπως διαβάζουμε:

«Ως Δήμος Σερίφου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την έμπρακτη υποστήριξη μας τόσο προς τον Δήμο της Τήνου αλλά κυρίως προς τους κατοίκους του νησιού, για την αντίθεση και την προσπάθεια τους, να αποτρέψουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί.

Η πραγματοποίηση μίας τέτοιας κίνησης, θα προκαλέσει αλλοίωση και καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Τήνου ενώ θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού. Κατ’ επέκταση, μετά από χρόνια θα έχει υπερκεράσει τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη που θα έχουν προκύψει απ’ την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε τα νησιά μας, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτο το φυσικό κάλλος στο πέρασμα των χρόνων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News