Σέριφος: Τι συμβαίνει με την παροχή κινήτρων προς το ιατρικό προσωπικό

Πριν από μερικές ημέρες (16/01) ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης – Δήμαρχος Σερίφου –  είχε μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή «Carpe Diem, Αδραξε την ημέρα » με τους Νικόδημο Λιανό και Μανώλη Ζευγώλη, όπου σχολιάσε τα τελευταία τεκταινόμενα στο δήμο κυρίως για ζητήματα υγείας... Αφορμή ήταν η αποστολή επιστολής προς τον υπουργό Υγείας για “παράκαμψη” της Σύρου (Νοσοκομείο) και μεταφορά απευθείας στην Αθήνα των ασθενών από τις Δυτικές Κυκλάδες… Παράλληλα, ο κος Ρεβίνθης είχε τονίσει ότι το προσεχές Σάββατο (18/01) και στη διάρκεια του Δημοτική Συμβουλίου θα κατέθετε προτάσεις για για παροχή κινήτρων προς τους γιατρούς που υπηρετούν ή θέλουν να έρθουν στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων; 

Τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Οπως διαβάζουμε σε επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο "αναβλήθηκε"... Και "Για ενημέρωση του κόσμου της Σερίφου και προς αποφυγήν δημιουργίας άσκοπων εντυπώσεων σχετικά με την παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει απόλυτη βαρύτητα στο θέμα της υγείας. Άλλωστε είναι γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει εξαιρετική οργάνωση στο ΠΠΙ Σερίφου και το έργο που προσφέρει είναι άξιο επαίνων κάτω από δύσκολες συνθήκες και ως Δήμος είμαστε δίπλα στο προσωπικό με πράξεις και όχι στα λόγια.

Η πρόταση λοιπόν της δημοτικής αρχής, ήταν εκτός απ το ενοίκιο που χορηγείται, να προσαρμοστεί το επίδομα σίτισης στα 300 ευρώ για το μόνιμο ιατρό και στα 250 ευρώ στους δύο αγροτικούς ιατρούς. Στο ύψος δηλαδή μιας μέσης δαπάνης ενός ατόμου για supermarket. Το επίδομα σίτισης θα δίνεται αφ' ότου προσκομίζονται, αποδείξεις και όχι όπως δινόταν πριν (όπως προβλέπεται από το νόμο για να αποδεικνύεται οτι πρόκειται για δαπάνη σίτισης, το λογικό δηλαδή).

Παράλληλα, δε θα πληρώνεται το ρεύμα στις οικίες που επιχορηγεί ο Δήμος διότι αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο και ότι γινόταν μέχρι τώρα ήταν παράνομο. Αναλογιστείτε ότι υπάρχει λογαριασμός 1500 ευρώ για 16 μήνες χρήσης, όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση του Αντιδημάρχου. Το θέμα ωστόσο πήρε αναβολή με πρόταση της αντιπολίτευσης".

Υπάρχει όμως και η απάντηση από την αντιπολίτευση που έδωσε την δική της ερμηνεία... Και όπως αναφέρει οι προτεινόμενες μειώσεις ενδεχομένως να μας κοστίσουν στο μέλλον. Ας δούμε αναλυτικά τι σημειώνει στην δική της ανακοίνωση "  H δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ κινήτρων στήριξης διαμονής και διαβίωσης ιατρών ,σωμάτων ασφαλείας και εκπαιδευτικών προφασιζόμενοι την μη δυνατότητα καταβολής των ήδη θεσμοθετημένων από την προηγούμενη διοίκηση ποσών την ίδια ώρα που επιλέγει να σπαταλάει χρήματα σε ταξίδια προσωπικής προβολής και εξυπηρετήσεις "ημετέρων". 

Με μία απαράδεκτη αρχική εισήγηση κινήτρων πείνας και με μία διορθωμένη σε σχέση με την προηγούμενη δεύτερη ,προφανώς μετά από την κατακραυγή, προσπάθησε με τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" να εκβιάσει την αποδοχή της πρότασης αυτής. Ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας οι περικοπές των κινήτρων μπορεί να μας στοιχίσει μελλοντικά καθώς για να γίνει η επιλογή του νησιού μας από ένα γιατρό παίζει μεγάλο ρόλο η ύπαρξη τους.

Παρά την αντίθεση μας λοιπόν σε όποια αναιτιολόγητη περικοπή ή αύξηση ,ζητήσαμε όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις τα πλήρη στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία καθώς δεν υπήρχε καμία ουσιαστική ενημέρωση έτσι ώστε να βρούμε όλοι μαζί μία πρόταση στο επόμενο συμβούλιο η οποία να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και να προασπίζει τόσο τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου όσο και την διασφάλιση ανταγωνιστικών κινήτρων.

Καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή αντί να βγάζει ανακοινώσεις για λόγους εντυπωσιασμού και για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για να αποκρύψει τα λάθη της ή την ανεπάρκεια της να ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων και όχι το "φαίνεσθαι" .Επίσης να θυμίσω ότι η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα. Καλό θα ήταν να το θυμάστε σε μελλοντικές ανακοινώσεις".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News