Σέριφος: Ξεκίνησε η διαδικασία χωροθέτησης υδατοδρομίου

Αυτοψία για τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου  στη Σέριφο πραγματοποίησε  την περασμένη Παρασκευή  Τεχνικό Κλιμάκιο της "Ελληνικά Υδατοδρόμια" αποτελούμενο από τους κ.κ .Καραγκούνη Γεώργιο , Πιλότο Υδροπλάνων και Βλαχάκη Ευστράτιο , Υπεύθυνο Χωροθέτησης και Εξοπλισμού Υδατοδρομίων .

Η ύπαρξη αδειοδοτημένων και επιχειρησιακά έτοιμων υδατοδρομίων, σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των υδροπλάνων καθώς με τις κατάλληλες υποδομές τους θα παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε ένα πρωτοποριακό μεταφορικό μέσο. Είναι σαφές ότι η δραστηριοποίηση των Υδροπλάνων θα προσθέσει μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα διασφαλίζοντας τις μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Παράλληλα, η αξιόπιστη και επαρκής προσβασιμότητα, που θα εξασφαλίζεται από την λειτουργία των Υδροπλάνων, μέσω των υδατοδρομίων, θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό  ενώ παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δελτίο Τύπου Δήμου Σερίφου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News