Σίφνος - covid 19: Πρόσημο θετικό από τα rapid test, "όχι" στον εφησυχασμό

".... Συνολικά ελέγχθηκαν 393 άτομα, 199 την πρώτη φορά και 194 τη δεύτερη. Το αρνητικό αποτέλεσμα όλων των ελέγχων υπήρξε ανακουφιστικό για τους κατοίκους τους νησιού μας, ελάφρυνε τη συναισθηματική αναστάτωση των προηγούμενων ημερών, αν και η θλίψη για το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας θα συνεχίσει να πλανάται.

Όμως, σε καμία περίπτωση, η θετική εικόνα δεν πρέπει να ραγίσει ξανά. Ο ιός είναι πάντα εδώ, ύπουλος και απειλητικός. Κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Ο καθένας και όλοι μαζί έχουμε, όχι υποχρέωση, αλλά ΧΡΕΟΣ να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε. Όσο και αν μας κουράζει, δεν πρέπει να βάλουμε σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό μας ούτε το νησί. Η απόλυτη συμμόρφωση και τήρηση των μέτρων είναι τα «όπλα» μας... "

Μέρος της αναφοράς που έγινε χθες από το Δήμο Σίφνου και σε ανακοίνωσή του μέσω δελτίου Ενημέρωσης και με αφορμή το γεγονός ότι τελείωσαν οι εξετάσεις για covid 19 μέσω rapid test και κυρίως έχει σημασία να δούμε το μήνυμα που στέλνει προς όλες τις ... πλευρές. Ας δούμε τι αναφέρει με τίτλο "Με θετικό προσανατολισμό και χωρίς εφησυχασμό" και με την υπογραφή της Δημάρχου Μαρίας Ναδάλη 

"  Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν το νησί μας την Κυριακή 13 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου για διενέργεια προγραμματισμένου δειγματοληπτικού ελέγχου, στην οποία υπήρξε πρόθυμη και αθρόα προσέλευση.

Συνολικά ελέγχθηκαν 393 άτομα, 199 την πρώτη φορά και 194 τη δεύτερη. Το αρνητικό αποτέλεσμα όλων των ελέγχων υπήρξε ανακουφιστικό για τους κατοίκους τους νησιού μας, ελάφρυνε τη συναισθηματική αναστάτωση των προηγούμενων ημερών, αν και η θλίψη για το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας θα συνεχίσει να πλανάται.

Όμως, σε καμία περίπτωση, η θετική εικόνα δεν πρέπει να ραγίσει ξανά. Ο ιός είναι πάντα εδώ, ύπουλος και απειλητικός. Κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Ο καθένας και όλοι μαζί έχουμε, όχι υποχρέωση, αλλά ΧΡΕΟΣ να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε. Όσο και αν μας κουράζει, δεν πρέπει να βάλουμε σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό μας ούτε το νησί. Η απόλυτη συμμόρφωση και τήρηση των μέτρων είναι τα «όπλα» μας.

Τα όποια «παιχνίδια» με τον ιό είναι παρακινδυνευμένα και ο τυχόν ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ βλάπτει επικίνδυνα την ΥΓΕΙΑ μας και τη ΖΩΗ μας.

Θα θέλαμε μέσα από την ανακοίνωση αυτή να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του κλιμακίου, που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και με υπαρκτό υγειονομικό κίνδυνο δίνει έναν συνεχή αγώνα με υπευθυνότητα, υπομονή, ευγένεια και χαμόγελο, όπως διαπιστώσαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στους ελέγχους.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Κι επειδή υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις από θεσμικούς παράγοντες ή «σχήματα» με άγνωστη σύνθεση, που διεκδικούν θεσμικό μανδύα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οφείλουν αφενός να ελέγχουν την αξιοπιστία των πληροφοριών τους και αφετέρου να έχουν τη διακριτικότητα να σεβαστούν τον προγραμματισμό του ΕΟΔΥ και κυρίως την υπερπροσπάθεια του προσωπικού του. Είναι τουλάχιστον άδικο να διατυπώνουν παραπλανητικά, προσβλητικά ή και ανακριβή σχόλια εις βάρος του, ενώ δεν έχουν την ευθιξία και την ευθύνη να ανακαλέσουν την ψευδή πληροφόρηση.

Όσο για τα σχόλια και τη «φθηνή» αντιπολίτευση, αποφεύγουμε ενσυνείδητα οποιοδήποτε σχόλιο και αντιπαράθεση, τουλάχιστον τώρα.

Το θέμα της υγείας είναι πολύ ευαίσθητο ζήτημα και οποιοδήποτε «παιχνίδι» με αυτό συνιστά «τραγική άγνοια κινδύνου». Κι εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε αυτό, σεβόμενοι την αγωνία και τις δυσκολίες των συνδημοτών μας σ’ αυτή την κρίσιμη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική περίοδο.

Προχωράμε με θετικό προσανατολισμό, χωρίς εφησυχασμό, επαναλαμβάνοντας ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη δράση".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News