Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣίφνος: Διανομή ενημερωτικού υλικού στο λιμάνι για τους ταξιδιώτες

Σίφνος: Διανομή ενημερωτικού υλικού στο λιμάνι για τους ταξιδιώτες

|

Η συντονισμένη κίνηση από το Δήμου Σίφνου για την ενημέρωση των επισκεπτών για τα μέτρα προστασίας (δείτε φωτο και video) 

Άφιξη το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι της Σίφνου του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από Πειραιά. Είναι το πρώτο δρομολόγιο μετά την απαγόρευση μετακίνησης επιβατών πλην των μονίμων κατοίκων(επιβεβαίωση με φορολογική δήλωση)και είδαμε αισθητά μειωμένο αριθμό επιβατών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι επιβάτες ήταν λιγοστοί,λίγα ιχ και κανονικά τα φορτηγά με εμπορεύματα,όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.Το μέτρο αυτό αντιμετωπίσθηκε θετικά από το σύνολο των νησιωτών,ας ελπίσουμε ότι πρόφτασε και δεν πάρθηκε αργά και ο ιός δεν έχει φτάσει στα νησιά μας.

Στο λιμάνι παραβρέθηκε η Δήμαρχος Σίφνου κυρία Μαρία Ναδάλη,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κύριος Νίκος Χρυσίνης και ο αντιδήμαρχος κύριος Δημήτρης Ζαμπέλης και μοίρασαν φυλλάδια με οδηγίες στους επιβάτες που κατέβηκαν στο νησί. Αυτές οι οδηγίες δημοσιεύονται αναλυτικά παρακάτω και πρέπει να τηρηθούν πιστά. 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

Σε ποιον απευθύνονται οι οδηγίες
Οι παρακάτω οδηγίες εφαρμόζονται σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο για την ατομική και συλλογική προφύλαξη από το νέο κορωνοΐό SARS-Cov-2 και την πρόληψη της εξάπλωσής του. Aφορούν και απευθύνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και καταγωγής. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να συμμορφωθούμε πλήρως και αυστηρά με τα ακόλουθα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ – ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14 ΗΜΕΡΩΝ

Κατά την άφιξή σας στη Σίφνο, είτε είστε μόνιμος κάτοικος είτε επισκέπτης από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, απαιτείται καραντίνα 14 ημερών από την ημερομηνία άφιξής σας. Καραντίνα σημαίνει παραμονή και απομόνωση στο σπίτι για ολόκληρο το διάστημα των 14 ημερών, ανεξάρτητα εάν εμφανίζετε ή όχι, οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (ως γνωστόν, πολλοί φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα, αλλά ο ιός παραμένει εξαιρετικά μεταδοτικός).

Κατά το διάστημα της καραντίνας, δεν επιτρέπεται η μετακίνησή σας εκτός σπιτιού για κανέναν λόγο. Εάν χρειάζεστε προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία για την παραλαβή των ειδών στο χώρο σας. Εάν μοιράζεστε το σπίτι με άλλα άτομα, και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μέλη ευπαθών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι ή άτομα οποιασδήποτε ηλικίας σε ανοσοκαταστολή, χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, κλπ), πρέπει να παραμείνετε απομονωμένοι σε ξεχωριστό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο χωρίς να δέχεστε επισκέψεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
• ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
• Διατηρούμε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 2 μέτρων από τους συμπολίτες μας, σε εσωτερικούς (π.χ. σουπερμάρκετ) και εξωτερικούς χώρους. Επίσης, εφαρμόζουμε τα μέτρα που ισχύουν στον εκάστοτε χώρο (π.χ. μόνο δύο άτομα εντός του φαρμακείου, κ.λπ.).
• Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
• Καλύπτουμε το βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
• Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, πονόλαιμος) ΔΕΝ προσερχόμαστε στο Ιατρείο. Πρέπει να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιατρούς (τηλ. 2284031315) και παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση παρακολουθώντας την εξέλιξη των συμπτωμάτων μας.
• Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων (δύσπνοια, υψηλός-επίμονος πυρετός, πόνος στο θώρακα) ή εάν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας σε ανοσοκαταστολή ή χρόνια υποκείμενα νοσήματα), ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό μας ή το Π.Π.Ι. Σίφνου.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, πυρετό, πονόλαιμο).
• Απαγορεύονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις, αποφεύγονται οι επισκέψεις σε οικίες και η παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού, καθώς και όλες οι μη-απαραίτητες μετακινήσεις.
• Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

• Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων
• Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
• Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
• Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
• Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
• Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (σε περίπτωση ανάγκης σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, εκτός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του):
-6980975514 (Δημήτρης Ζαμπέλης, Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;