Σίφνος: Ενημέρωση για θέματα υδροδότησης

Την εικόνα την βλέπετε; Λένε ότι μπορεί να καλύψει δεκάδες λέξεις... ή και εκατοντάδες; Η και χιλιάδες... Ειναι από κεντρικό δρόμο της Νάξου. Γύρω στις επτά το πρωί σήμερα... Μέσα στα μεσάνυχτα οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ότι υπήρχε πρόβλημα... Ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία και το συνεργείο του Δήμου ήρθε και διόρθωσε το πρόβλημα.. Το διαβάσατε κάπου στο διαδίκτυο ή στην σελίδα του Δήμου; Οχι... Οπως και όλες τις άλλες διαρροές ή τα προβλήματα με τις διακοπές νερού που υπάρχουν στο νησί το φετινό καλοκαίρι.. 

Ο λόγος; Για να μην το μάθουν οι τουρίστες. Και αρχίσουν τα αρνητικά σχόλια... Ενώ όταν ανοίγουν τη βρύση και δεν τρέχει νερό δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουν κάτι γιατί δεν υπάρχει όχι νερό, αλλά ανάρτηση στο διαδίκτυο... Αυτό πιστεύουν οι.. κατέχοντες στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Το γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι αρκετά χωριά δεν είχαν για ώρες νερό, ελάχιστα απασχόλησε... Το ζητούμενο ήταν και είναι να μην το μάθουν οι ξένοι... Και μας κακοχαρακτηρίσουν.. 

Την ίδια ώρα; Στην Κύθνο, ο Δήμαρχος κος Σταμάτης Γαρδέρης με ανακοίνωση που υπογράφει ζητεί από τους πολίτες λόγω του προβλήματος λειψυδρίας να μην γίνεται αλόγιστη χρήση...

Και όπως διαβάζουμε "  Παρακαλούνται όλοι οι υδρολήπτες να περιορίσουν την χρήση του νερού στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να μην κάνουν χρήση νερού για πότισμα δένδρων, κήπων, κτημάτων, οικοδομών, κ.α Το νησί μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας και πρέπει όλοι ως καταναλωτές να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η άσκοπη κατανάλωση του νερού θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης. Σύμφωνα με τον κανονισμό Ύδρευσης του δήμου,Κεφ.4,παρ.4.2.2, οι παραβάτες θα υπόκεινται σε πρόστιμο και σε άμεση διακοπή της υδροπαροχής τους"...

Και ανάλογη ανάρτηση είχαμε σήμερα και από τον Δήμο Σίφνου όπου ενημερώνει για προβλήματα στην υδροδότηση και ότι όλοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι" Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της προσωρινής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν εντός της ημέρας προσωρινές διακοπές στην υδροδότηση των Εξαμπέλων, της Καταβατής και τμήματος της Απολλωνίας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!"

Εμείς; Είπαμε... Σσσσσσ να μην το ακούσουν οι ξένοι και δεν έρθουν ξανά στο νησί