Σίφνος - Συρμαλένιος: Αναφορά τη βουλή για το "κλείσιμο" του υποκαταστήματος της Πειραιώς

Πως το είχαμε πει; "σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους... Αλλωστε αυτοί έχουμε το μαχαίρι και το καρπούζι και το πεπόνι... Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων της  (ανάμεσά τους Αμοργός - Σίφνος) ... . Και καταλυτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουλίου... 

Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον Δήμο Αμοργού.  Εστειλε ανοιχτή επιστολή στο Μαξίμου... Και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι "κατανοώντας την ανάγκη εξυγίανσης ή περιορισμού πιθανώς των λειτουργικών εξόδων του καταστήματος, ο Δήμος Αμοργού και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν και να στηρίξουν στην ενδυνάμωση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κατάπολα Αμοργού με κάθε πρόσφορο τρόπο". 

Ανάλογη κίνηση κι από τον Δήμο Σίφνου.  Μέσω .... διαρροής έγινε γνωστό ότι την 28η Ιουλίου κλείνει και το υποκατάστημα της Σϊφνου. Εγινε η σχετική προσφορά στους εργαζόμενους (εθελουσία ή παραμονή αλλά σε άλλη θέση) και όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση. Και ο Δήμος; Εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εις βάρος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει "  με την παρούσα ενέργειά της η Τράπεζα επιδεικνύει μια συμπεριφορά αντικοινωνική και αντινησιωτική και δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος και της κοινωνίας και της οικονομίας του νησιού".

Και σήμερα έγινε γνωστό ότι το όλο θέμα είναι και στην Ελληνική Βουλή. Και από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκο Συρμαλένιο. Και όπως διαβάζουμε " Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σίφνου με θέμα τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο νησί.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η παύση λειτουργίας καταστημάτων  στη Σίφνο δεν επιφέρει μόνον οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, αλλά πλήττει ευθέως το ευαίσθητο εθνικό χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας και συνιστά εμφανή απαξίωση και των νησιών και των νησιωτών.

Με την παρούσα ενέργειά της η Τράπεζα επιδεικνύει μια συμπεριφορά αντικοινωνική και αντινησιωτική και δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος και της κοινωνίας και της οικονομίας του νησιού.

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2021 οι κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται για να πραγματοποιήσουν την όποια τραπεζική συναλλαγή να ταξιδεύουν και να διανυκτερεύουν σε άλλα μέρη.

Ζητείται η παρέμβαση της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού και όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων για να αρθεί η απόφαση και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του υποκαταστήματος".

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει το σχετικό ψήφισμα από το Δήμο Σίφνου... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News