Σκουρλέτης: Αποσύνδεση εκλογών και σε λίγο θα ξέρετε πότε οι Αυτοδιοικητικές.

Είναι η 14η Σεπτεμβρίου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 “Η Φωνή του Αιγαίου” ενημερώνει για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί μερικές ώρες νωρίτερα στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κου Σκουρλέτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.  Και ανάμεσα στα άλλα είχε αναφερθεί και στον Καλλικράτη και τις σκέψεις της Κυβέρνησης… Συζήτηση που δεν είχε το ρόλο του επίσημου μανδύα όσον αφορά το συγκεκριμένο σημείο… Και ο κος Χατζημάρκος είχε αναφέρει ότι «σε δύο μήνες θα έρθει στα χέρια της Ένωσης Περιφερειών το πλήρες πρόγραμμα των αλλαγών ή των σκέψεων που έχει η Κυβέρνηση», είχε τονίσει ότι σε επίπεδο γεωγραφικών αλλαγών δεν υπάρχουν αναφορές και είχε σημειώνει ότι κος Σκουρλέτης «άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019…» Ημερομηνία και περίοδος που βρίσκει σχεδόν το σύνολο των αιρετών σύμφωνο…

Και σήμερα, ο κος Πάνος Σκουρλέτης ανοίγει κατά το ήμισυ τα χαρτιά του «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές». Να σημειώσουμε εδώ ότι οι προγραμματισμένες ευρωεκλογές είναι για τον Μάιο του 2019, οπότε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους…

Αυτή τη δήλωση έκανε – μεταξύ άλλων - μετά την συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, με δημάρχους της Αρκαδίας. Όσον φορά στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτή που πάντοτε λέγαμε, δηλαδή η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενός γνήσιου αντιπροσωπευτικού συστήματος, το οποίο δεν θα αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τους δημάρχους, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκαινιάσει μία διαδικασία απευθείας επικοινωνίας με τους δήμους και τις περιφέρειες, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα και να ανταλλάξουμε εμπειρίες συνολικά για τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους και τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις».

Μάλιστα όπως ανέφερε, «η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία, τόσο ανάμεσα στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης, όσο και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News