Στο Ιόνιο "βυθίστηκε" ο Θεοτοκάς

Οι «κόντρες» για τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και είχε ως αποτέλεσμα - λένε ναυτιλιακοί κύκλοι - την παραίτηση του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά. 

Το τέλος της κυβερνητικής του διαδρομής, το ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σ.Α.Σ λέγοντας τα εξής: «Έχω υποβάλει από τα μέσα Δεκεμβρίου την παραίτηση μου στον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κύκλος της παρουσίας μου στο Υπουργείο ολοκληρώνεται με την ικανοποίηση ότι πολλές παρεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί στους τομείς ευθύνης μου υλοποιούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Ανοικτά θέματα, βεβαίως, παραμένουν αρκετά. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους. Στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές για καλή επιτυχία στο έργο τους».

Το Ιόνιο και κυρίως οι γραμμές της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ήταν το σημείο τριβής που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, πίσω από την παραίτηση, αναδεικνύεται και το πρόβλημα συνεργασίας με τον νέο υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλη, καθώς και μια υπόγεια ενδοκυβερνητική κόντρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοτοκάς ήταν επιλογή του προηγούμενου υπουργού Θ. Δριτσα. Αν και είχε υποβάλει την παραίτηση του από τον Δεκέμβριο, αν και την ανακοίνωσε ο ίδιος, το υπουργείο Ναυτιλίας, τηρεί ακόμα «σιγή ιχθύος». Ο καθηγητής Ι. Θεοτοκάς είναι γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων και ιδιαίτερα αγαπητός στους ναυτιλιακούς κύκλους. Ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα στις 7 Απριλίου  του 2015.

Ο κ. Θεοτοκάς γεννήθηκε το 1965 στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με ειδίκευση στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση και τις στρατηγικές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων αλλά και τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Τακτικός αρθρογράφος σε πλείστα επιστημονικά περιοδικά ενώ το συγγραφικό του έργο είναι ιδιαίτερα ευρύ όπως και η συμμετοχή του σε ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News