Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτους …εκλεκτούς ο Βρούτσης

Στους …εκλεκτούς ο Βρούτσης

|

Ο Ναξιώτης Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης παραμένει ένας εκ των τριών Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ στη νέα εποχή – Τι είπε για τον Μητσοτάκη 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φώναξαν το βράδυ της Κυριακής (10/01) μετά το πέρας της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης «Γιάννη …χάσαμε» με αποδέκτη τον Γιάννη Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ. Ο λόγος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νικήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη κούρσα για την κατάληψη της θέσης του προέδρου του κόμματος και αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι ο Γιάννης Βρούτσης θα ήταν στην πλευρά των …χαμένων. Όμως, η σημερινή ημέρα έδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να παραμείνει το κόμμα ισχυρό και το κυριότερο ενωμένο δείχνοντας στη πράξη τι σημαίνει σύνθεση και κυρίως άνοιγμα σε πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ενότητα

Όπως αναφέρει το «Βήμα» για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στους βουλευτές.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διάταξη της Ν.Δ.στο Κοινοβούλιο, όπου ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός και το…«βάπτισμα του πυρός» παίρνει η νέα βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου, ενός στελέχους που γνωρίζει άριστα τα της επικοινωνίας και έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.και θα είναι και ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο του κόμματος, απ’ όπου και θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχουν κλειδώσει αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δύο αντιπρόεδροι οι οποίοι φέρεται ότι είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος προγράμματος και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Συνάντηση

Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η θέση του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος είναι και πάλι στην ίδια θέση… Πριν από έναν χρόνο αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η τριάδα των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων ήταν Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνης Γεωργιάδης. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις λόγω της συνύπαρξής τους στο υπουργικό συμβούλιο επί Σαμαρά. Η συνάντησή τους (στα γραφεία της Συγγρού) κράτησε περίπου δύο ώρες και αντικείμενο συζήτησής τους, ήταν το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού (η εισήγηση του νέου προέδρου είναι «μαύρο») ενώ συζήτησαν και θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Και ο κος Βρούτσης εξερχόμενος από τα γραφεία της Συγγρού μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε «Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον Κυριάκο. Θα είμαι μαζί του και θα στηρίξω την οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργειά του, στο δύσκολο έργο που ανέλαβε τόσο για την ανασυγκρότησή της ΝΔ όσο και στην αντιπολιτευτική πολιτική κατά των καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαθέτει όλα τα προσόντα και όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Συστρατευόμαστε μαζί του και όλοι μαζί ενωμένοι, θα κάνουμε ξανά μεγάλη την κεντροδεξιά παράταξη. Και είναι σίγουρος ό,τι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Με πληροφορίες από vima,gr και zougla.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη