Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική"Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": Η Περιφερειακή Αρχή λογοδοτεί σε όλους τους νησιώτες

“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: Η Περιφερειακή Αρχή λογοδοτεί σε όλους τους νησιώτες

|

Ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» σχετικά με την 7η έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής – Η αιτιολογία των απόψεων της 

Κατόπιν πρόσκλησης για την διεξαγωγή της 7ης έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» δηλώνει τα εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την συμμέτοχη των μελών μας στη παραπάνω  συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, δεδομένου ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση τα μέλη της παράταξής μας απείχαν λόγω διεξαγωγής αυτής δια ζώσης, παρά τον κίνδυνο διασποράς του ιού Covid-19.

 Mετά από επανειλημμένες συστάσεις από την παράταξη μας προς την Περιφερειακή Αρχή, επιτέλους φαίνεται να παραδειγματίστηκε από τη λειτουργία άλλων περιφερειών και δήμων, όπως και της Κυβέρνησης, για τη διαδικασία διεξαγωγής της συνεδρίασης με χρήση τηλεδιάσκεψης. Η Περιφερειακή Αρχή, μάλιστα, έσπευσε να εκδώσει δελτίο τύπου προκειμένου να στηλιτεύσει την αποχή των μελών της παράταξής μας, επισημαίνοντας ότι αποτελούσε προσωπική επιλογή αυτών, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας του ιού, ετίθετο σε κίνδυνο η υγεία των ίδιων και των οικείων τους.

Παρά το γεγονός ότι προβλέπεται η διεξαγωγή των συνεδριάσεων δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, θεωρούμε άδικη και κατακριτέα την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε κίνδυνο τόσα άτομα, ενώ υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 1ης Απριλίου του 2020 :

Θέμα με αριθμό 1, με τα εξής υποθέματα α) έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για την  προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και περιφερειακών για την κάλυψη της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας και βιντεοδιασκέψεων, β) έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση των Προνοιακών Ιδρυμάτων Δωδεκανήσου και γ) έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 12.000 € για την προμήθεια δώρων εθιμοτυπίας-αναμνηστικών για το γραφείο του Περιφερειάρχη.

Στα σχετικά ερωτήματά μας, επί των υποθεμάτων α και β, μας εδόθησαν πλήρεις επεξηγήσεις και ανάλυση, και προς τούτο ομόφωνα εγκρίναμε τις σχετικές δαπάνες.

Ωστόσο, επί του υποθέματος γ, αναφορικά με δώρα εθιμοτυπίας-αναμνηστικών για το γραφείο του Περιφερειάρχηοι απαντήσεις και διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του σώματος, δεν μας ικανοποίησαν. Για την ακρίβεια, υπήρξε ο ισχυρισμός ότι εκ παραδρομής διατυπώθηκε ότι πρόκειται περί δώρων, και ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο περί κονδυλίων για την στήριξη του τουρισμού για την προσέλκυση Αμερικανών ταξιδιωτών, μέσω Αμερικανικού ταξιδιωτικού Οργανισμού, με εκπροσώπους του οποίου επρόκειτο να συναντηθούν σε κάποιο χώρο στην Αθήνα, χωρίς όμως να κατονομάζουν τον χώρο αυτό.  

Ελλείψει επαρκούς αιτιολογίας και αποσαφηνίσεων, τα μέλη μας επέμειναν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο σκέλος (υπόθεμα γ), και να επανέλθει σε μελλοντική συνεδρίαση, ορθά διατυπωμένο, όταν θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν την απειλή του Covid-19, δεδομένου ότι στην παρούσα έκτακτη χρονική συγκυρία προέχουν τα κατεπείγοντα μετρά αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά ο Πρόεδρος του σώματος, υποστήριξε ότι πρόκειται περί ενιαίας ψηφοφορίας (επί του θέματος με αριθμό 1 και τα τρία υποθέματά του) και ότι δεν μπορούσαμε να εγκρίνουμε μόνο τα δύο από τα τρία υποθέματα, αρνούμενος να δεχθεί την θετική μας ψήφο μόνο επί των υποθεμάτων α και β. Εν τέλει, μετά από επανειλημμένες υποδείξεις μας, αφού διαπίστωσε την παρατυπία της θέσεως του, δέχθηκε την θετική μας ψήφο επί των υποθεμάτων α και β, και την αρνητική ψήφο μας επί του υποθέματος γ, ως αναφέρονται παραπάνω.

Η παράταξή μας αυτή τη στιγμή εμμένει στο ότι προτεραιότητά έχει η δημόσια υγεία και δεδομένου ότι δεν  υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, θεωρούμε ότι θα χρειαστεί και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές των πολιτών μας και ότι δεν πρέπει να το δαπανούμε σε δώρα, δευτερεύουσας στην παρούσα συγκυρία σημασίας.  Εξάλλου, μόλις έχουμε ενδείξεις για την εξέλιξη της πανδημίας, θα μπορούμε να λάβουμε μέτρα και για την ενίσχυση του τουρισμού, σε όποιο πλέον πλαίσιο μας υποδείξει η Κυβέρνηση και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του σώματος, ότι τα μέλη μας υπηρετούν το καθήκον τους ως προς τον έλεγχο των οικονομικών. Η Περιφερειακή Αρχή έχει υποχρέωση να παρέχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και ανάλογα πειστήρια για την πραγματοποίηση αυτών με διαύγεια. Δεν λογοδοτεί η Περιφερειακή Αρχή στη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου. Λογοδοτεί σε όλους τους νησιώτες.

Σε πνεύμα ομοψυχίας και ομοφωνίας συνεχίστηκε κανονικά η διαδικασία ψήφισης όλων των υπολοίπων θεμάτων, τα οποία αφορούσαν προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Τέλος, θα θέλαμε να επαναφέρουμε την ανάγκη για διαπαραταξιακή επιτροπή συντονισμού της κρίσεως. Τα μέλη μας είναι διαθέσιμα να βοηθήσουν σε οτιδήποτε τους ζητηθεί για το καλό των πολιτών μας. Είναι προφανές ότι ο Περιφερειάρχης μόνος του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες όλης αυτής της κρίσιμης κατάστασής. Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος έχει να κοιμηθεί 2 εβδομάδες και όλοι ξέρουμε ότι με τέτοια κόπωση, εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος λαθών και παραλείψεων.

Ευχόμαστε στον κ. Περιφερειάρχη καλή συνέχεια και καλή δύναμη, ελπίζοντας να αναθεωρήσει το αίτημά μας για μία ενωμένη αυτοδιοίκηση. 

Από το Γραφείο Τύπου  – Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

ΑΟ Θήρας: Συνέτριψε την ΑΕΚ, πάει Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τη 3η θέση

Ο ΑΟ Θήρας έδειξε αντανακλαστικά, διέλυσε την ΑΕΚ και κρατάει την 3η θέση στα χέρια του - Τι έγινε στην προτελευταία αγωνιστική της Volley league Γυναικών

Βία – Παρενόχληση: Τα περισσότερα περιστατικά σε Εμπόρια, Ξενοδοχεία και Εστίαση

Σε Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Εστίαση τα Περισσότερα Καταγγελλόμενα Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air