Συναντήσεις για το δικαστικό μέγαρο

Η ιστορία δεν είναι καινούργια… Είναι παλιά πολύ παλιά θα λέγαμε αλλά για την παρούσα Δημοτική Αρχή αποτελεί ένα στοίχημα. Που θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος… Μιλάμε για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου στη πόλη της Νάξου, που θα αναβαθμίσει την «Θέτιδα» και θα λειτουργήσει ως αρωγός για την οικονομική ενίσχυση του νησιού. Ιστορία που ξεκίνησε επί δημαρχίας Κόκκοτα, χρηματοδοτήθηκε από την "Θέμιδα", αγοράστηκε οικόπεδο στη έξοδο της πόλης προς τις Εγγαρές αλλά η προσφυγή στο ΣτΕ έφερε το προσωρινό stop και την απώλεια της χρηματοδότησης. Ο Δήμος δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο και πλέον αναζητεί χρηματοδότηση και τρόπο για να έρθει εκ νέου το θέμα στο προσκήνιο. Εξού και οι επαφές του νυν Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να τρέξει και πάλι το project…

Και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δείχνει τις κινήσεις που έγινε την περασμένη εβδομάδα «Δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου με εκπροσώπους της «Θέμις Κατασκευαστική» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα θέματα δόμησης, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανέγερση του κτιρίου. Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της «Θέμις Κατασκευαστική» Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Νικολάου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Χωροταξίας και Υποδομών Κώστας Ανεστάκος, πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας για την διευθέτηση των πολεοδομικών ζητημάτων δόμησης του οικοπέδου, τα οποία είχαν ανακύψει και στάθηκαν τροχοπέδη στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε στη Νάξο τους επικεφαλής της «Θέμις Κατασκευαστική», ώστε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπρόσωπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και να δρομολογηθεί η ανέγερση του κτιρίου. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Απριλίου. Κατανοώντας τη σπουδαιότητα ανέγερσης και λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου στην Νάξο, ο Δήμαρχος προτίθεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απεμπλοκή του θέματος και την υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί πρωταρχικής σημασίας για τον τόπο μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News