Συναντήθηκαν και …φίλος της ΕΑΣ Νάξου ο υπουργός κος Αποστόλου (βίντεο)

Η Τρίτη 22 Αυγούστου σηματοδότησε την ακόμη πιο προσεκτική προσέγγιση της Κυβέρνησης στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και δη αυτά που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα… Από το Φράγμα του Τσικαλαριού / Ποταμιάς έως τις σταβλικές εγκαταστάσεις και την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα… Και όπως είναι λογικό η αγωνία των διοικούντων της ΕΑΣ Νάξου είναι μεγάλη από τη στιγμή που αποτελεί την φωνή των Αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού…

Και το απόγευμα της Τρίτης, ο κος Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με τους βουλευτές κους Μανιό, Συρίγο και στελέχη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου βρέθηκε στα γραφεία της «Ένωσης» όπου και είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις ανάγκες του νησιού…  Όχι, ότι ήταν η πρώτη φορά… Μάλιστα όπως τόνισε ο κος Μανιός «είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στη Νάξο και θα έρθει τουλάχιστον άλλες τρεις έως το πέρας της θητείας αυτής της Κυβέρνησης»… Ενώ την ίδια στιγμή ο κος Καπούνης τόνιζε ότι «η πόρτα του γραφείου του κου Αποστόλου είναι ανοιχτή για εμάς. Για όλους τους παραγωγούς και θεωρώ ότι ο κος Αποστόλου είναι φίλος της Νάξου και της ΕΑΣ»… Και οι πόρτες έκλεισαν.

Κι πίσω από τις κλειστές πόρτες, τέθηκαν στο τραπέζι όχι μόνο τα θέματα όπως το φράγμα του Τσικαλαριού / Ποταμιάς (χαρακτηρίζεται από την ΕΑΣ ως άμεσης προτεραιότητας λόγω του ότι η κατάσταση των υδάτινων πόρων είναι οριακή) αλλά και άλλα. Κυρίως δε το καυτό ζήτημα της κατασκευής μονάδας παραγωγής βιοαερίου στη Νάξου…  Έργο που θα λύσει οριστικά το ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων ενώ θα μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας της Τυροκομικής μονάδας αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων που έχει η ΕΑΣ Νάξου…  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κος Αποστόλου ήταν θετικός όπως άλλωστε και η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας αυτές τις καινοτόμες ενέργειες ενώ τη Πέμπτη το απόγευμα, αντιπροσωπεία της ΕΑΣ βρέθηκε στην Αθήνα όπου και είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Σταθάκη για να κλείσει το ζήτημα της μονάδας μία και καλή ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΑΣ Νάξου για την συνάντηση της 22ης Αυγούστου ..

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Νάξο, συναντήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου παρουσία των τοπικών βουλευτών κ.κ. Νίκου Μανιού και Αντώνη Συρίγου.

                Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Νάξου κ. Δημήτρης Καπούνης, αφού χαρακτήρισε τον Υπουργό «φίλο της Ε.Α.Σ. Νάξου» του έθεσε ζητήματα που απασχολούν τόσο τους αγρότες του νησιού όσο και την Ε.Α.Σ. Nάξου.

                Μεταξύ αυτών ήταν η ανάγκη δημιουργίας δικτύων μεταφοράς νερού από το φράγμα του Τσικαλαριού προς την πεδινή Νάξο, η επιδότηση μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων που ταξιδεύουν προς Αθήνα, η αύξηση των ελέγχων των αρμόδιων Υπηρεσιών για τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. καθώς και η απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση άδειας σταυλικής εγκατάστασης.

                Επίσης έγινε αναφορά για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για τη μονάδα βιοαερίου που προτίθεται να δημιουργήσει η Ε.Α.Σ Νάξου και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

                Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ανωτέρω θέματα εξέφρασε τις απόψεις του πάνω σε αυτά, ενώ διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Νάξου ότι θα είναι δίπλα στην Οργάνωση και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυσή τους.

                Το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πραγματικά τον κ. Αποστόλου, τόσο για τη συνάντησή τους αλλά και για τις προσπάθειες που εδώ και χρόνια καταβάλλει για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον Ναξιώτη παραγωγό».   

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News