Σύρος - αεροδρόμιο: Η ταπείνωση της ...Νεράιδας έφτασε

Η Σύρος παλεύει να βρει λύση στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «επέκταση αεροδρομίου» και αυτό γιατί έχει το ζήτημα της «Νεράιδας», του λόφου που βρίσκεται στα όρια του αεροδρομίου και απαγορεύει την επέκταση του διαδρόμου… Όμως, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ταπείνωσή του. Και όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός « Προχωράει με ταχείς ρυθμούς το έργο επιμήκυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της σχετικής σύμβασης. Σήμερα, με τον Συντονιστή Ένταξης Έργων Αεροδρομίων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, διευθετήσαμε τις τελευταίες εκκρεμότητες για τη δημοπράτηση, εντός των επόμενων εβδομάδων, του έργου ταπείνωσης του λόφου "Νεράιδα". Η δεύτερη βασική πύλη εισόδου, μετά το λιμάνι της Ερμούπολης, αναβαθμίζεται δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης για το νησί μας».

Είχαμε λοιπόν συναντήσεις. Και όπως διαβάζουμε στην ενημέρωση από το δελτίο Τύπου του Δήμου « Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, συνάντηση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού με τον Συντονιστή Ένταξης Έργων Αεροδρομίων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη δημοπράτηση του έργου ταπείνωσης του λόφου "Νεράιδα", η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα με το έργο της ταπείνωσης του λόφου Νεράιδα, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και το έργο επιμήκυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της σχετικής σύμβασης.

Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου μας, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη βασική πύλη εισόδου, μετά το λιμάνι της Ερμούπολης, πρόκειται να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Σύρου, μέσω της απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών, μέσω της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connection flights), καθώς και μέσω της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους οδηγείται στην ολοκλήρωση. Η Σύρος, τους επόμενους μήνες, αποκτά σε λειτουργία ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, το οποίο την τοποθετεί δυναμικά στον αεροπορικό χάρτη».