Σύρος: Αχ αυτή η τουριστική προώθηση και προβολή

Εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα ανάμεσα στα δύο κυριότερα θέματα αναπτύχθηκε, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Τα δύο θέματα αφορούσαν στον απολογισμό της διοργάνωσης του 2016 και τον προγραμματισμό για τη διοργάνωση του 2017 του Trimore Triathlon Syros και τη διαπίστωση αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου για τη διαχείριση και κατ’ επέκταση ανάθεση σε ιδιώτη, των υπηρεσιών για την επικαιροποίηση του τουριστικού Portal του Δήμου, αντίστοιχα.

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στο οποίο συζητήθηκε ο απολογισμός της μεγάλης τριαθλητικής διοργάνωσης, την οποία φιλοξένησε το νησί, αλλά και η παρουσίαση, εκπροσώπου της εταιρείας Trimore, προγραμματισμού, όσον αφορά στην επόμενη διοργάνωση, αφενός τα σχόλια, περί του event, ήταν διθυραμβικά, ενώ αφετέρου, πλειοψηφία και μειοψηφία, συμφώνησαν ομόφωνα για την έγκριση της διοργάνωσης και του χρόνου.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια, το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει αν διαπιστώνει την αδυναμία των υπηρεσιών και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος, για τη ανάληψη της ευθύνης των υπηρεσιών διαχείρισης της επικαιροποίησης του Portal και την έγκριση της ανάθεσής τους σε ιδιώτη, έπειτα από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, έναντι 97.960 ευρώ, οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ δημιουργήθηκε αρκετή ένταση, μεταξύ του Δημάρχου και των μελών της Δημοτικής Αρχής, με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι εξέφρασαν δυσπιστία και προβληματισμό, σε ό,τι έχει να κάνει με την κοστολόγηση των υπηρεσιών, αλλά και με το μηδαμινό αποτέλεσμα, που μέχρι στιγμής έχει παραγάγει το ήδη ακριβοπληρωμένο Portal.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως από τον προϋπολογισμό του 2015, είχαν ήδη δαπανηθεί αρχικά 60.000 ευρώ, καθώς και μερικές μικρότερες αργότερα, για αντίστοιχες υπηρεσίες, με αυτές, που περιγράφονται στην τεχνική έκθεση της νέας ανάθεσης.

Θετικές εντυπώσεις έτοιμοι για του χρόνου 

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Trimore, κ. Μητρόπαππας, ο οποίος έκανε έναν εκτενή απολογισμό τόσο της 1ης διοργάνωσης και των αποτελεσμάτων που επέφερε για τη Σύρο, αλλά και για την εταιρία που εκπροσωπεί, όσο και για τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησης που θα διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2017, μία διοργάνωση που σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι μεγαλύτερη και με περισσότερες αθλητικές συμμετοχές.

Ο κ. Μητρόπαππας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι η Σύρος υποδέχθηκε με θετικό τρόπο το 1ο του Trimore Triathlon, υπογραμμίζοντας ότι το νησί έχει πολλά πλεονεκτήματα για μία σωστή διοργάνωση, κάτι που επισήμαναν και οι 240 συμμετέχοντες αθλητές.

Η ομάδα της εταιρίας Trimore που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο, αγαπά πολύ το νησί και τον αθλητισμό και έχουν ως στόχο να ¨κερδίσουν" όλοι από από αυτή, με μεγαλύτερο όφελος τη διαφήμιση της Σύρου από το σύνολο των αθλητών που πήραν μέρος.

"Φιλοδοξούμε η 2η χρονιά να καθιερώσει τη διοργάνωση, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για την καθιέρωση και διεθνοποίηση του θεσμού. Ο πήχης μπήκε ψηλά και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου event για το καλοκαίρι του 2017. Το Triathlon διεκδικεί μάι θέση στον αθλητικό τουρισμό", σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της εταιρίας Trimore.

Ο κ. Μητρόπαππας τόνισε επίσης ότι η 1η διοργάνωση πήρε την καλύτερη αξιολόγηση από τους συμμετέχοντες και ήδη έχουν δηλώσει 250 αθλητές συμμετοχή στις προεγγραφές για το 2017.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News