Σύρος - covid 19: κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει αύριο ελέγχους

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ακόμη ένα πρόσωπο που σχετίζεται με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης καθημερινά, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να πάρει νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, αύριο (24/08) και μεθαύριο (25/08) θα ληφθούν δείγματα από όλους τους υπαλλήλους για διενέργεια τεστ, ενώ παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας της Οικονομικής Υπηρεσίας μέχρι και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκαν ήδη απολυμάνσεις στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο Δήμαρχος παραμένει σε σταθερή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κοινή Γνώμη", αξίζει να αναφερθεί πως παρομοίως, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Σύρο θα πραγματοποιήσει αύριο ελέγχους στο προσωπικό της 6ης ΠΕΔΙΛΣ καθώς και μεθαύριο στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης της περασμένης Πέμπτης 20 Αυγούστου 2020 και ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ενημερώνουμε ότι:

α) τη Δευτέρα 24/08 και την Τρίτη 25/08 θα ληφθούν δείγματα από όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, που εργάζονται εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών

β) παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου για δύο ακόμα ημέρες, τη Δευτέρα 24/08 και την Τρίτη 25/08 και

γ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/08 απολύμανση στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, όλη αυτήν την περίοδο έχει στενή συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», προκειμένου να ληφθούν κατευθυντήριες οδηγίες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Αγαπητοί συμπολίτες, 

δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, εφόσον:

-κρατάμε αποστάσεις

-αποφεύγουμε το συγχρωτισμό

-χρησιμοποιούμε απαραίτητα μάσκα

-εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News