Σύρος: Εφτασε η ώρα της διάσκεψης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων

Προσωπικό στοίχημα για τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης; Ίσως… Η ουσία είναι ότι γίνεται πραγματικότητα. Αλλά το δεύτερο ζητούμενο είναι να έχει αποτέλεσμα. Ειδικά μάλιστα όταν οι συζητήσεις γίνονται ανάμεσα σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών… Η μία έγινε τη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και η δεύτερη, έκτακτη την επόμενη εβδομάδα και δη την επόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και με βασικό θέμα τη …Ραφήνα και τα πλοία που αναμένεται να δρομολογηθούν το επόμενο καλοκαίρι…

Επιστροφή όμως στη Σύρο. Και το πρωί της Δευτέρας στη συνεδριακή αίθουσα (Βαλμά) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων το Τοπικό Παράρτημα (Τ.Π.) Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, διοργανώνει ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική χώρα, ενόψει της νέας δρομολογιακής περιόδου. Στη σύσκεψη αυτή, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν Υπουργός και Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), οι Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες, εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών, καθώς και επαγγελματικοί φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των συγκοινωνιών, του εμπορίου και του τουρισμού.

Η συνεργασία των προαναφερομένων για την επιτυχή πραγματοποίηση της σύσκεψης και η ενεργός συμμετοχή τους, με θέσεις και προτάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, για την επιτυχή πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης, αλλά και τη λήψη ουσιαστικών και επ΄ ωφελεία των νησιών μας αποφάσεων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Οι εργασίες της σύσκεψης θα μεταδοθούν ζωντανά (live streaming) από το κανάλι: https://www.youtube.com/user/kyklades07/live

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30 - 10:00 Προσέλευση

10:00 Έναρξη εργασιών

10:10 - 10:40 Χαιρετισμοί

- ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Πρόεδρος Τ.Π. Κυκλάδων & Αντιπρόεδρος Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου (Συντονιστής)

- ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ Φώτης, Δήμαρχος Ρόδου & Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

- ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων

- ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ Νικόλαος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

- ΣΥΡΙΓΟΣ Αντώνιος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

- ΜΑΝΙΟΣ Νικόλαος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

- ΒΡΟΥΤΣΗΣ Ιωάννης, Βουλευτής Ν.Δ.

- ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ Γεώργιος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

10:40 - 11:00

Χαιρετισμός – ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κου ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη

11:00 - 11:10

Χαιρετισμός – ομιλία Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κου ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ Νεκτάριου

11:10 -12:10 Εισηγήσεις (Διάρκεια κάθε εισήγησης 15΄):

- ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ Διονύσιος – Χαράλαμπος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Πρόεδρος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με θέμα: «Αναβάθμιση ακτοπλοϊκού δικτύου Κυκλάδων»

- ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ Γεράσιμος, Δήμαρχος Μήλου, Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε., Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Δ.Ε., Μέλος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), με θέμα: «Θαλάσσιες συγκοινωνίες - Μοχλός ανάπτυξης νησιών»

- ΣΑΚΕΛΛΗΣ Μιχάλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, με θέμα: «Ακτοπλοΐα και θεσμικό πλαίσιο»

- ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με θέμα: «Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, η επόμενη μέρα»

12:10 - 12:30 Διάλειμμα

12.30 - 13.30 Ερωτήσεις – παρεμβάσεις – τοποθετήσεις

13.30 - 14.15 Τοποθετήσεις πολιτικής ηγεσίας επί των εισηγήσεων - παρεμβάσεων και προτάσεων

14:15 - 14.30 Σύνοψη - συμπεράσματα εργασιών σύσκεψης

14.30 Λήξη των εργασιών

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Π. ΚΥΚΛΑΔΩΝ &

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ